Δεν βγήκε ούτε απόψε στον αέρα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, λόγω στάσης εργασίας που κήρυξε η ΕΤΙΤΑ, από τις 18.00 εως τις 22.00, και στην οποία συμμετέχουν οι τεχνικοί του καναλιού, αντιδρώντας στις νέες περικοπές σε μισθούς.

Πρόκειται για μια ακόμα κινητοποίηση μέσα στην εβδομάδα, καθώς οι τεχνικοί καταγγέλουν τη δίοικηση του καναλιού ότι προωθεί μονομελή συνεργεία.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Εργασίας καλώντας τη δίοικηση του σταθμού «να τηρήσει τις υποχρεώσεις του έναντι των εργαζομένων του».

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: 

«Σε σχέση με όσα συμβαίνουν στο τηλεοπτικό σταθμό STAR (απειλές για μειώσεις μισθών, παραβίαση ΣΣΕ από την πλευρά της εργοδοσίας κλπ) που έχουν οδηγήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις των τεχνικών του, το Υπουργείο Εργασίας δηλώνει τα παρακάτω:
1.Οι τεχνικοί που απεργούν και οι λοιποί εργαζόμενοι έχουν δίκιο γιατί η εταιρία για μια ακόμη φορά παραβιάζει τις νομικές προϋποθέσεις (ΣΣΕ ΔΑ/2015) αυθαίρετα και καταχρηστικά
2.Επισημαίνουμε πως, επειδή δεν έχει συναφθεί νέα ΣΣΕ, από τις ρυθμίσεις της προηγούμενης ισχύουν όσα αφορούν τον βασικό μισθό ή το βασικό ημερομίσθιο και επίσης τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας, εξόσον τα επιδόματα αυτά προβλέπονται στις ΣΣΕ που έληξαν ή καταγγέλθηκαν.
3.Το επίδομα χρόνου παραμονής στον ίδιο εργοδότη για κάθε 5ετία, όπως αυτό είχε προβλεφθεί στις συλλογικές ρυθμίσεις δεν μπορεί να περικοπεί χωρίς τη συναίνεση του εργαζομένου.
4.Οι όποιες μισθολογικές διαφορές προκύπτουν ανάμεσα στη προηγούμενη συλλογική ρύθμιση και στην διαιτητική απόφαση του 2015 δεν μπορούν να περικοπούν μονομερώς.
Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε των εταιρεία να συμμορφωθεί προς τις παραπάνω νομικές προϋποθέσεις και να σταματήσει κάθε λογής εκβιασμούς και καταχρηστικές ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων».