Θύμα... βιασμού παραλίγο να πέσει ο Κώστας Χαρδαβέλλας, όπως εκμυστηρεύτηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Το περιστατικό έλαβε χώρα πολλές δεκαετίες πριν, κατά τη διάρκεια μιας αποστολής του δημοσιογράφου στην Τεχεράνη

Σε συνέντευξή του στο E και την εκπομπή «Αποκαλυπτικά», ο Κώστας Χαρδαβέλλας αποκάλυψε ότι στάθηκε τυχερός όταν πήγε να πέσει θύμα βιασμού από 15 άνδρες που νόμιζε ότι ήταν Τούρκοι, αλλά τελικά ήταν Κούρδοι, και γλίτωσε επειδή... ήταν Έλληνας. Μάλιστα, περιέγραψε ότι οι «αγριότουρκοι» -όπως τους χαρακτήρισε- τού προσέφεραν κάστανα και τον χάιδευαν για να τον δελεάσουν. 

Στη γλαφυρή περιγραφή του ανέφερε:

Ήταν μια αποστολή μου με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στην Τεχεράνη το 1979. Την τελευταία νύχτα πριν μπω στο Ιράν ήμουν στην Τουρκία την πολύ άγρια, μέσα σε κάτι βουνά, τελείωνε η βενζίνη και δεν υπήρχε βενζινάδικο για να βάλω εκεί που ήμουν. Είδα ένα φως στο βάθος, πήγα εκεί. Ήταν μια παράγκα, ανοίγουν την πόρτα και είναι 15 αγριότουρκοι με μια σόμπα στη μέση και έψηναν κάτι κάστανα.

Μπήκα εγώ μέσα σαν να είχα κατέβει από τον Άρη με ένα κόκκινο σκούφο, ένα τζάκετ με γούνες και γάντια. Αυτοί με ρωτούσαν τι είμαι, χωρίς να μπορούμε να συνεννοηθούμε. Δύο είχαν πάρει κάτι κάστανα για να μου τα προσφέρουν, αλλά χαϊδεύοντας με κιόλας και καταλάβαινα ότι πίσω από αυτό που μου λένε και με ρωτάνε έχουν μια τέτοια διάθεση.

Και τότε θυμήθηκα πως ήμουν σε μια περιοχή Κούρδων, που οι Κούρδοι αγαπάνε πολύ τους Έλληνες και είπα τη λέξη Γιουνάν. Και κατάλαβαν ότι είμαι Έλληνας. Η λέξη Έλληνας λειτούργησε καταλυτικά σε αυτούς τους ανθρώπους.