Δεν θα μεταδοθεί απόψε το βραδινό δελτίο ειδήσεων του STAR, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), από τις 18:00 έως τις 22:00, σε ένδειξη αντίδρασης για τις σχεδιαζόμενες περικοπές.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο των τεχνικών σημειώνει ότι «η διοίκηση του καναλιού αγνοεί επιδεικτικά το υπουργείο Εργασίας, που καλεί ευθέως τους υπεύθυνους του σταθμού, να σταματήσουν τις εκβιαστικές και καταχρηστικές ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων».

Οι τεχνικοί της τηλεόρασης διαμαρτύρονται για τις μονομερείς μειώσεις των αποδοχών τους και ζητούν σύναψη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Σημειώνεται ότι η Συλλογική Σύμβαση της ΕΤΙΤΑ με τους τηλεοπτικούς σταθμούς λήγει στο τέλος Νοεμβρίου και ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για νέα Συλλογική Σύμβαση.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και την περασμένη εβδομάδα ενώ σκληρή ήταν η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας καλώντας τη δίοικηση του σταθμού «να τηρήσει τις υποχρεώσεις του έναντι των εργαζομένων του».