Λαμπρή βραδιά για τον Μανούσο Μανουσάκη και τους συντελεστές της ταινίας «Το ουζερί του Τσιτσάνη», την Δευτέρα το βράδυ στην πρεμιέρα της ταινίας, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου και επωνύμων καλεσμένων.

Η υπόθεση της ταινίας, αναφέρεται στην Θεσσαλονίκη, στα χρόνια 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης και παθιασμένη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. 

Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή. Η ταινία ιδανικά παρουσιάζει την ατμόσφαιρα δύσκολών χρόνων, το ρατσισμό, τους χαφιέδες, τα βάσανα της φτώχειας και του πολέμου, αλλά και τα ιδανικά για τη λευτεριά και την Αντίσταση.

Τον εμβληματικό δημιουργό υποδύεται ο ηθοποιός Ανδρέας Κωνσταντίνου, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν ο Χάρης Φραγκούλης (Γιώργος), η Βασιλική Τρουφάκου (Λέλα) και η πρωτοεμφανιζόμενη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη (Εστρέα). Παίζουν ακόμη οι: Γιάννης Στάνκογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μαρία Καβουκίδου, Μιχάλης Αεράκης, Ξανθή Γεωργίου, Γιάννης Αϊβάζης,  Θοδωρής Αντωνιάδης και ο Λάκης Κομνηνός  με τον Αλμπέρτο Εσκενάζη.

Στην πρεμιέρα βρέθηκαν οι Σταύρος Ξαρχάκος, Μανώλης Γλέζος, Νίκος Κούνδουρος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Ζέτα Δούκα, Μαρία Κορινθίου, Απόστολος Γκλέτσος, Πέτρος Τατσόπουλος, Ρίκα Διαλυνά, Ανέστης Βλάχος, Τάσος Μπουλμέτης, κ.α. 

Στη σκηνή ανέβηκε και ο Μανώλης Γλέζος και αφού συνεχάρη τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές τόνισε ότι η ταινία του θυμισε ακριβώς τα γεγονότα που έζησε στην κατοχή και πως καθήκον ολων είναι η Αντίσταση. Θύμισε μάλιστα ποιοι πραγματικά βοήθησαν τους Έλληνες Εβραίους.