Αρκετούς μήνες μετά το άνοιγμά της η ΕΡΤ, ούτε μιλάει ούτε λαλάει… 

Οι παραγωγές γιοκ γιατί δεν υπήρχαν χρήματα, το ποσοστό της δεν ξεπερνά παρά τις ζωντανές πολιτικές εκπομπές το 3% ημερησίως και παρά το γεγονός ότι πριμοδοτείται συνεχώς με εμφανίσεις κυβερνητικών πολιτικών. Η ΕΡΤ θα εισπράξει από τα 3 ευρώ που έβαλαν ανταποδοτικό τέλος 199 εκατομμύρια ευρώ αλλά ωστόσο εξακολουθούμε να βλέπουμε επαναλήψεις και στην ΕΡΤ2 μόνο αθλητικά γεγονότα περασμένων χρόνων και κάτι μεταδόσεις μπάσκετ  ο Θεός να τις κάνει.

Τώρα που απόκτησε προϋπολογισμό και μάλιστα 24 εκατομμύρια παραπάνω από αυτά που περίμενε δεν κρατήθηκε ούτε λεπτό. Το έριξε έξω που λένε! Πήγε στα μπουζούκια…. Τουτέστιν σύστημα μικτών παραγωγών.  Αυτή η χρόνια «γάγγραινα»  ένα από τα καρκινώματα που την οδήγησαν   στο ειδεχθές τέλος της από τον ανεκδιήγητο Κεδίκογλου και την Παρέα της Μουρούζη.

Όμως τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα για την ΕΡΤ και τους ανθρώπους της. Για την κουτσή ΕΡΤ, για την αλήθεια που πολεμά με τόξα και καυτό λάδι την ιδιωτική τηλεόραση που όλο της σφίγγει τα λουριά, η κυβέρνηση και όλο της τα αφήνει λάσκα…. Η ΕΡΤ δεν χρειάζεται μεικτές παραγωγές.

Εκτός αν φτιάξει το αρχείο παραγωγών που το ετοιμάζει από την δεκαετία του ΄80 για να τους ελέγχει.  Αν υπήρχε μητρώο, δεν θα υπήρχε το σκάνδαλο Διονύσιος Σολωμός ή το Olympic trophy για το οποίο υπάρχουν άνθρωποι που… επιβραβεύτηκαν κιόλας σε άλλες σχετικές δουλείες και κανάλια!

Η ΕΡΤ χρειάζεται καλές και έξυπνες εσωτερικές παραγωγές, αξιολόγηση προσωπικού να μπει κανένας νέος, λίγες προσλήψεις ικανών προγραμματιστών και εξωτερικές παραγωγές με πλήρη έλεγχο σε όλα τα στάδια. Όσο δίνει μεικτές παραγωγές τόσο κάποιοι θα θησαυρίζουν. Το ξέρουμε το έργο το έχουμε δει πολλές φορές…

TAGS