Νέο προεδρείο εξελέγη σήμερα στην ΕΣΗΕΑ, πέντε μήνες μετά τις εκλογές για την εκλογή του Δ.Σ.

Νέος πρόεδρος είναι ο Σταμάτης Νικολόπουλος της «Συσπείρωσης Δημοσιογράφων», α' αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Τσαλαπάτης (ΚΕΔ), β' αντιπρόεδρος ο Χρήστος Κυρίτσης («Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι») και γενική γραμματέας η Νανά Νταουντάκη («Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι»)

Ταμίας εξελέγη ο Δημήτρης Κοτταρίδης, ειδικός γραμματέας ο Γιώργος Φιλιππάκης και μέλη η πρώην πρόεδρος της Ένωσης Μαρία Αντωνιάδου, ο Μάκης Διόγος, ο Χρήστος Μαζανίτης, ο Γιώργος Μηλιώνης και η Σόνια Χαϊμαντά. 

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι προτεραιότητες του Κλάδου αφορούν  την άμεση αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στις εφημερίδες, στα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, στα Δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, κ.λπ.), με ανυποχώρητη στάση στις θεσμικές κατακτήσεις των εργαζομένων, που υπερασπίζονται το δημόσιο αγαθό της υπεύθυνης ενημέρωσης.

Επίσης αναφέρεται ότι «το Δ.Σ. με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, δύο, τριών και έξι μηνών, που οφείλονται σε όσους ακόμα εργάζονται. Την καταβολή των εισφορών στα δημοσιογραφικά Ταμεία, τη διασφάλιση της εργοδοτικής εισφοράς (Αγγελιόσημο), και την ενεργοποίηση ελέγχου όσων οφείλουν εργοδοτικές εισφορές σε ΕΔΟΕΑΠ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ».

TAGS