Φέτος όλες αυτές οι εκπομπές κοινωνικού περιεχομένου, με τα πάνελ, τα ωραία κορίτσια και τα πανύψηλα αγόρια χυμένα στα σκαμπό, έχουν αποκτήσει μεγαλύτερο γυναικείο κοινό και δη στις ηλικίες από 65- 85 και  προς το Α’ Νεκροταφείο....  τρανό παράδειγμα η θεία μου η Ευτέρπη.

Οι εξετάσεις της ήταν να ετοιμαζόμαστε. Πάνω τα τριγλυκερίδια, πάνω το ουρικό οξύ, ξέφυγε η κρεατινίνη. «Δεν συνάδει» μας λεει ο γιατρός.

Αιματολογικά η καρδιά χτυπά σε άλλους ρυθμούς. Νεανικούς. Μήπως πίνει κάτι; Στο δρόμο για το σπίτι, η θεία μου, το ξεφούρνισε: «Δεν βλέπω πια Λιάγκα. Είναι χοντρός. Και πολυλογάς. Βλέπω Μαρτάκη, Βλοντάκη, Φραγκολιά και άλλα όμορφα παιδιά». ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ, είπα μέσα μου και έφυγα σφαίρα για το σπίτι.

Άνοιξα και τις πέντε τηλεοράσεις και ξαφνικά ανακάλυψα τον κόσμο του Μάλμπορο! Ω ναι! Όλες οι εκπομπές που τις παρουσιάζουν κάτι ψηλές με κάτι πόδια από δω μέχρι το Τέξας, έχουν δίπλα τους σε ένα σκαμπό, έναν μικρό θεό! Σιωπηλό βασικά, αλλά με κάτι μάτια, μπράτσα και λοιπά ΝΑ! Πολλά βαρύς αρσενικός και ΝΑΙ!

Ξύπνησα από τα άγρια χαράματα και πήγα στη θεία Ευτέρπη. Ούτε που να με.... ναι.  Έβλεπε τον Φραγκολιά, στη Σταματίνα και τραγουδούσε, «ήρθες αργά στο δρόμο της ζωής μου». Του γιατρού! Μετά είδε «Καλημερούδια». Τον Μαρτάκη φωνάζοντας «είχα μάτια δει πολλά όμορφα και γαλανά». Φτάσαμε μέχρι την Καινούργιου. Τότε έβγαλε μια μπάλα του πόλο έβαλε ένα σκουφάκι και άρχισε να φωνάζει  «Βλοντάκη δώσε πάσα».

 Στο μεταξύ αυτοί αμίλητοι. Ζήτημα να είπανε μια πρόταση και οι τρεις μαζί όλη μέρα.Θεία,  της λέω να βάλουμε ΕΡΤ. «Δεν θα σαι καλά»  μου λεει έχει τον Αλαφογιώργο. Και τι έχει ο Αλαφογιώργος, μια χαρά συνάδελφος. «Δε πας σπίτι σου καλύτερα; Αυτός μιλάει. Και μάλιστα χθες μου είπε αν έχω πάρει χαμπάρι ότι έρχονται γιορτές. Οχι μάναμ του είπα, στόλισα γιατί με έπιασε μια φούντωση μια φλόγα, μια Τρόικα, ενα Eurogroup. Μωρέ Μαρτάκη και πάλι Μαρτάκη!