Τη δυσφορία της εκφράζει η ΕΣΗΕΑ κατά ορισμένων στελεχών της κυβέρνησης για τη στάση τους απέναντι σε δημοσιογράφους. Ειδικότερα, η Ένωση στρέφει τα βέλη της κατά του Παύλου Πολάκη, αλλά και κατά των Νίκου Τόσκα και Γιάννη Μουζάλα.

Ορισμένα κυβερνητικά στελέχη έχουν μετατρέψει τον πόλεμό τους κατά της διαπλοκής σε επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων με προφανή στόχο τη χειραγώγηση της ελευθεροτυπίας» αναφέρει ενδεικτικά η ΕΣΗΕΑ και συνεχίζει:

Μετά τον αποκλεισμό δημοσιογράφων στην Ειδομένη και την αναίτια προσαγωγή άλλων συναδέλφων μας στο αστυνομικό τμήμα, με εμφανή ευθύνη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, και του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, το πολιτικό bullying σε βάρος του Τύπου συνεχίστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

«Το δικαίωμα στην ενημέρωση είναι αδιαπραγμάτευτο και οι δημοσιογράφοι είμαστε αποφασισμένοι να το υπερασπιστούμε» προσθέτει και καταλήγει: «Η ΕΣΗΕΑ μαζί με την κοινωνία, δεν αποδέχεται το φράχτη, ούτε για τους πρόσφυγες, ούτε για την ενημέρωση».