Ο βετεράνος φωτορεπόρτερ και πολεμικός ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters απέσπασε το βραβείο για τις φωτογραφίες του από την προσφυγική κρίση στο Αιγαίο.

Ο Γιάννης Μπεχράκης έχει τιμηθεί με δεκάδες βραβεία για τον τρόπο με τον οποίο αποτύπωσε φωτογραφικά πολεμικές αναμετρήσεις, κοσμοϊστορικά πολιτικά γεγονότα και φυσικές καταστροφές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Οι φωτογραφίες του από τον πόλεμο στην πρώην ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, από την Τσετσενία, το Κουρδιστάν και το Αφγανιστάν δημοσιεύτηκαν σε δεκάδες έντυπα ανά τον κόσμο κερδίζοντάς του μια θέση ανάμεσα στους μεγάλους του πολεμικού ρεπορτάζ.

Φέτος έφτασε η στιγμή ο Γιάννης Μπεχράκης, chief photographer του μεγαλύτερου ειδησεογραφικού οργανισμού παγκοσμίως, του Reuters, να στρέψει τον φακό του στην Ελλάδα. Οι φωτογραφίες του από την άφιξη των προσφύγων στις ακτές της Κω και της Λέσβου και από το ελληνοσκοπιανά σύνορα συγκέντρωσαν τα βλέμματα εκατομμυρίων αναγνωστών και τηλεθεατών. Για αυτές ακριβώς τις εικόνες ο Guardian του απένειμε το βραβείο του Φωτογράφου της Χρονιάς 2015.

Δείτε ΕΔΩ το άρθρο του Guardian και τις φωτογραφίες.