Αγωγή κατά τριών ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης έκανε ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΑ), Αντώνης Ανδρικάκης, με αφορμή το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ για αδιαφανείς διαδικασίες στην ΕΡΤ και απευθείας αναθέσεις συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής, για λογαριασμό της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής, που έχει στη διαθεσή του αποκλειστικά το newpost, ο κ. Ανδρικάκης ζητά την ποινική δίωξη των τριών ελεγκτών «διότι διέπραξαν τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ψευδούς καταμηνύσεως».

Όντας ιδιαίτερα εκνευρισμένος, ο καταξιωμένος στιχουργός και δημοσιογράφος,  υποστηρίζει και στο κείμενο της αγωγής ότι αδικήθηκε και συκοφαντήθηκε άδικα σχετικά με την υπόθεση της απευθείας ανάθεσης συναυλίας στην εταιρία Bug Stage που κόστισε 81.000 ευρώ στην ΕΡΤ.

Όπως εξηγεί στην αγωγή του ο κ. Ανδρικάκης, «Τυγχάνω δημοσιογράφος και επι δέκα περίπου χρόνια ως Γενικός Διευθυντής Ραδιοφωνίας της Ελληνική Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης ΑΕ τήρησα πιστά τους νόμους και επιπλέον επι των ημερών μου η ακροαματικότητα των κρατικών ραδιοσταυμών από το ποσοστό του 5% ανήλθε σε αυτό του 25%».

Ταυτόχρονα, κατηγορεί τους τρεις ελεγκτές Δημόσιας Διοιήκησης, που διενήργησαν τον έλεγχο στα οικονομικά της ΕΡΤ, για διαρροή πληροφοριών στον Τύπο. Μάλιστα, τονίζει ότι πολλά από τα αποσπάσματα του πορίσματος που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, ήταν ανακριβή.

Ο κ. Ανδρικάκης καταλήγειι στο κείμενο της αγωγής, «Οι νόμοι, ο γενικός κανονισμός της ΕΡΤ ΑΕ, οι αποφάσεις του Διοικητικου Συμβουλίο τηρήθηκαν χωρίς καμία παράβλεψη. Απο καμία πράξη μου ή παράλειψή μου δεν μπορεί να προκύψει ότι έβλαψα της ΕΤΑ ΑΕ. Αντιθέτως, βλάβη επήλθε στην τιμή και την υποληψή μου απο την εν λόγω έκθεση των εγκαλούμενων ελεγκτών και τη δημοσιοποιήση του περιεχομένου της στον Τύπο, πριν καν λάβω γνώση»
TAGS