Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην τηλεοπτική πιάτσα των δελτίων ειδήσεων η απομάκρυνση (αναγκαστική παραίτηση λόγω των πιέσεων )του γενικού διευθυντή ειδήσεων του Αντένα Βασίλη Πελέκη και του επικεφαλής των παραγωγών του δελτίου Κώστα Θωμάκου.

Αιτία της απομάκρυνσης με εντολή του υιού Κυριακού η διάθεση αρχειακού υλικού του σταθμού (δηλαδή πλάνα αρχείου)στο τηλεοπτικό κανάλι Ε-TV για τις ανάγκες του νέου δελτίου ειδήσεων με το Νίκο Ευαγγελάτο χωρίς την έγκριση της διοίκησης.

Η ενέργεια της απομάκρυνσης προκάλεσε οργή σε ρεπόρτερ και τεχνικούς του σταθμού καθώς είναι γνωστό τοις πάσι ότι όλα τα κανάλια μοιράζονται καθημερινά το ένα με το άλλο εικόνα από τρέχοντα συμβάντα της επικαιρότητας (από πορείες εργαζομένων μέχρι χιονοπτώσεις στην επαρχία) καθώς και υλικό με δηλώσεις πολιτικών η άλλων προσώπων.

Το δούναι και λαβείν δεν είναι τωρινό φαινόμενο αλλά τα τελευταία χρόνια αποτελεί πλέον μια συνήθη πρακτική καθώς τα περισσότερα μεγάλα κανάλια διαθέτουν ελάχιστα συνεργεία εικονοληπτών για να καλύψουν εξ ολοκλήρου την τρέχουσα επικαιρότητα.

Μάλιστα η ΕΡΤ μοιράζει αφειδώς σε όλα τα κανάλια υλικό, χωρίς την καταβολή αντιτίμου,το οποίο αφορά κυβερνητικές δραστηριότητες κλπ.

Η απομάκρυνση των δύο στελεχών του ΑΝΤΕΝΑ χαρακτηρίστηκε ως ανεξήγητη από πολλούς εργαζόμενους του σταθμού καθώς πρόκειται για δύο ικανότατα στελέχη στο χώρο των ειδήσεων οι οποίοι κατάφεραν μετά από πολλά χρόνια να γκρεμίσουν το MEGA από την πρωτοκαθεδρία του στις ειδήσεις και να κατακτήσουν την πρώτη θέση.

TAGS