Ολοκληρώθηκε σήμερα η τελική φάση της διερεύνησης της υπόθεσης των δανειοδοτήσεων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και τις επόμενες ημέρες οι Οικονομικοί Εισαγγελείς αναμένεται να αποφανθούν για την ποινική πορεία της δικογραφίας. 

Η τελική φάση της διερεύνησης της υπόθεσης έκλεισε με το υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων, που κατέθεσε δια του συνηγόρου του στους οικονομικούς εισαγγελείς ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος ελέγχεται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σχετικά με δανειοδοτήσεις του οργανισμού.

Ο κ. Ψυχάρης κλήθηκε να δώσει ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούν οι οικονομικοί εισαγγελείς για καταγγελλόμενες επισφαλείς δανειοδοτήσεις σε συγκροτήματα του Τύπου.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του ΔΟΛ, που έλαβε τρεις προθεσμίες πριν παραδώσει το υπόμνημα του, ελέγχεται για συνολικά δάνεια του Ομίλου που φθάνουν περίπου τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Οι εισαγγελείς ελέγχουν επίσης ως φυσικούς αυτουργούς στην πράξη της απιστίας περίπου 45 στελέχη των τραπεζών, οι οποίοι ως μέλη επιτροπών ενέκριναν την χορήγηση των επίμαχων δανείων που καταγγέλλεται πως δόθηκαν χωρίς την εξασφάλιση εγγυήσεων για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Ήδη τα ελεγχόμενα τραπεζικά στελέχη έχουν παραδώσει τα υπομνήματα τους, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν και μάρτυρες που προτάθηκαν από την πλευρά των εμπλεκομένων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα οι εισαγγελείς θα αξιολογήσουν τα στοιχεία του φακέλου που αφορά τον ΔΟΛ, ώστε να αποφανθούν αν στην υπόθεση πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος των εμπλεκομένων, ενώ θα ακολουθήσει έρευνα και άλλων δανειοδοτήσεων σε επιχειρήσεις ΜΜΕ.