Μόλις φεύγουν οι Αλκυονίδες μέρες, ξεκινούν τα δημοσιεύματα για την μεταγραφή της Ελένης Μενεγάκη. Κάθε τρία χρόνια, η αφεντιά μου και δεκάδες τηλεοπτικοί συντάκτες ξαμολιόμαστε σαν τα αποδημητικά πουλιά να μάθουμε το τηλεοπτικό μέλλον της Ελένης Μενεγάκη. Φέτος τα δημοσιεύματα άρχισαν νωρίς. Η Μενεγάκη ορέγεται το Mega και το Mega εκείνη! Η φρεγάτα κατά τον Βερύκιο, θα υπογράψει χρυσό συμβόλαιο με το Μεγάλο κανάλι που κανείς δεν γνωρίζει πόσο μεγάλο θα είναι όταν θα υπογράφει η βασίλισσα της πρωινής ζώνης.

Δεν είναι σίγουρο ότι όλο αυτό το σκηνικό το στήνει η ίδια η γνωστή και αδιαμφησβήτητα καλύτερη τηλεπερσόνα της ψυχαγωγικής ζώνης. Συνήθως η τακτική της δεν είναι αυτή. Χτυπά αργότερα και με άλλες μεθόδους. Στην τηλεοπτική προϊστορία της πιο χρυσής μεταγραφής (μαζί με την Ρούλα, τον Λάκη, τον Παπαδάκη στην ψυχαγωγία), η Ελένη Μενεγάκη έχει κάνει τρία χρυσά συμβόλαια και ένα…. για προθέρμανση! Στα δύο είχε βοηθήσει πολύ ο πρώην σύζυγός της Γιάννης Λάτσιος και για αυτό ο καψερός χτυπιέται μετά το χωρισμό και διεκδικεί υψηλότατο τίμημα….

Κανείς δεν είναι σε θέση επακριβώς να οριοθετήσει την περιουσία της Ελένης από τα χρυσά τηλεοπτικά συμβόλαια. Ασφαλώς του Alpha που έχει ανανεωθεί μια φορά, ήταν και το πλέον χρυσοφόρο. Τις καλές εποχές μιλούσαν για μηνιαίο μισθό που με δώρα και αμοιβές διαφημιστικών πακέτων άγγιζαν τα 90.000 ευρώ το μήνα. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς και τα έξω χρυσά συμβόλαια για κρέμες, αναφορές σε εταιρείες, παρουσιάσεις ρούχων, παπουτσιών, κοσμημάτων, και κάνει έναν ελαφρύ λογαριασμό η Μενεγάκη εισέπραττε, με πληρωμένη την εφορία και λοιπά φορολογικά πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στα ενδιάμεσα ανανέωσης συμβολαίων συνηθίζεται οι μεγάλες σταρ να παίρνουν εξτρά δώρα από τους καναλάρχες. Ο λεγόμενος τηλεοπτικός αέρας. Συνήθως αυτά είναι ακριβά ρολόγια, κοσμήματα και φυσικά δώρα πανάκριβα ταξίδια στο εξωτερικό με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Η Ελένη Μενεγάκη είναι η καλύτερη μάνατζερ του εαυτού της. Ίσως το ότι τα λόγια ξεκίνησαν νωρίτερα και ανάγκασαν το αφεντικό του Alpha μέσω του Δήμου Βερύκιου να στείλει μυνήματα από αέρος πως η Ελένη θα παραμείνει στο κανάλι. Αν σε αυτό προσθέσετε ότι του χρόνου μπορεί ο Λάκης Λαζόπουλος να μην είναι στον Alpha και μάλλον δεν θα είναι, διότι έχει άλλα σχέδια- καταλαβαίνετε ότι ο κ. Δ. Κοντομηνάς θα κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει το μεγάλο αστέρι του. Γιατί όμως η Ελένη Μενεγάκη θα ήθελε να πάει σε ένα αμφίβολο από οικονομικής άποψης κανάλι, όπως είναι το Mega αυτή την εποχή; Τι υπονοούσε το ραντεβού με την Ελενα Κατραβά, υπεύθυνη του προγράμματος; Τι έχει εξηγήσει κάποιος στην Ελένη που δεν το γνωρίζουμε εμείς;

Όταν και αν η Ελένη Μενεγάκη υπογράψει σε νέο κανάλι ή παραμείνει στον Alpha το τηλεοπτικό τοπίο δεν θα είναι το ίδιο. Αυτό θα μπορούσε να μην ήταν και τροχοπέδη γιατί οι ρήτρες που βάζει στα συμβόλαιά της δεν καταλαβαίνουν από…. Αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο. Μπορεί να έχει έρθει η ώρα να συγχωνευτούν Mega και Star και να θέλουν την Ελένη για την νέα αρχή. Μπορεί ο Alpha να έχει άλλα σχέδια που δεν ενδιαφέρουν την Μενεγάκη, τώρα μάλιστα που δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά με διάσημα σκάφη και παρέες ανάγκης! Μπορεί να έχουν αλλάξει και οι παρέες της και να πηγαίνει σε άλλα σκάφη. Αμα δεν κυκλοφορείς που να τα μάθεις αυτά;

Ως τα τώρα η ιστορία έχει δείξει ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Αν έπρεπε να ήταν ένα μυστικό ραντεβού δεν θα το μάθαινε κανείς. Αλλά δεν ήταν ώστε να αρχίσουν τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Και είμαστε μόνο στην αρχή. Ως τον Αύγουστο που λήγει το σενάριο η τηλεοπτική βασίλισσα θα ψήσει κόσμο και κοσμάκη που αρέσκεται να παρακολουθεί τι συμβαίνει στον όμορφο και αγγελικά πλασμένο κόσμο της τηλεόρασης….