Εκείνοι που η Μαρία Παπουτσάκη ''υπηρέτησε'' με το ρεπορτάζ της, το ξεχωριστό γεμάτο ήθος και εγκυρότητα, έσπευσαν σήμερα πάνω από το φέρετρό της για να ψάλλουν την εξόδιο ακολουθία της. 

Στο Α' Νεκροταφείο σήμερα ήταν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, οι μητροπολίτες Σύρου, Μεσσηνίας, Νέας Ιωνίας, Ρεθύμνης, Δωδώνης, πρώην Ζακύνθου, που όλοι μαζί κατεύοδωσαν την Μαρία τους, στην τελευταία της κατοικία. 

Ο κόσμος πολύς. Στην εκκλησία του Α Νεκροταφείου, όλοι οι συνάδελφοι του Mega, ο δημοσιογρφικός κόσμος που τόσο εκτιμούσε τη δουλειά της Μαρίας, αλλά και πολιτικοί σαν τους Φώφη Γεννηματα, Ευαγγελο Βενιζέλο, Σοφία Βούλτεψη, παλιοί διευθυντές εφημερίδων, ο διευθυντής του ΑΠΕ με το οποίο η Μαρία είχε συνεργασία του 30 χρόνια και πλήθος κόσμου που εκτιμούσε τη Μαρία από τα ρεπορτάζ της στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στο εκκλησιαστικό. 

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα εκ μέρους των συναδέλφων του Mega, που όλων τα μάτια ήταν βουρκωμένα, διάβασε η Μίνα Καραμήτρου, με την οποία ''είχε την τύχη'', όπως είπε χρόνια να είναι χρόνια στο διπλανό γραφείο με τη Μαρία. 

Μίλησε για ''μια κυρία της δημοσιογραφίας, με ήθος, αξιοπρέπεια και ασυμβίβαστη στα πιστεύω και τα έργα της''. 

Εκ μέρους της εκκλησίας, τη Μαρία αποχαιρέτησε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, ο οποίος την είχε παντρέψει κιόλας, εκφράζοντας στα συλλυπητήρια του στον συζυγό της Μιχάλη, λέγοντας ότι το θρησκευτικό ρεπορτάζ έχασε την ''πρώτη κυρία του''.