Το τελευταίο «αντίο» στον πολυβραβευμένο σκιτσογράφο Γιάννη Καλαϊτζή είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος στο Γ' Νεκροταφείο.

Στην εξόδιο ακολουθία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ο γγ του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς και πολλοί δημοσιογράφοι από την «Εφημερίδα των Συντακτών», που ήταν η τελευταία του δημοσιογραφική στέγη. 

Ο Γιάννης Καλαϊτζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοκκινιά, ανακάλυψε το πάθος του για τη γελοιογραφία στο καφενείο του πατέρα του και από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να σχεδιάζει και να καυτηριάζει τα γεγονότα που βίωνε η χώρα. Παράλληλα, προσέφερε μερικά από τα πιο σημαντικά έργα σε έντυπα όπως η «Πανσπουδαστική, οι «Δρόμοι της Ειρήνης», η «Αυγή», το «Αντί», η «Ελευθεροτυπία», ο «Σχολιαστής», το «Ντέφι», η «Βαβέλ», η «ΔΗΩ», η «Γαλέρα» και η «Εφημερίδα των Συντακτών».

 

Συνεργάστηκε με την «Εφημερίδα των Συντακτών» από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της και δημοσίευσε το τελευταίο του σκίτσο στις 5 Φεβρουαρίου με θέμα το αγροτικό.

Στεφάνια απέστειλαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, οι εργαζόμενοι της «Εφημερίδας των Συντακτών», η εφημερίδα «Αυγή», το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.