current views are: 9

23 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση19:18

Εισβολή στο στούντιο της ΕΡΤ την ώρα που έλεγε το δελτίο η Λιάνα Κανέλλη (Βίντεο)

Διακόπηκε  αιφνίδια το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με τον Πάνο Χαρίτο και την έκτακτη συμμετοχή της Λιάνας Κανέλλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της ΕΡΤ.

Δημοσίευση 19:18’

Διακόπηκε  αιφνίδια το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με τον Πάνο Χαρίτο και την έκτακτη συμμετοχή της Λιάνας Κανέλλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της ΕΡΤ.

Επεισόδιο σημειώθηκε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, στο οποίο συμμετείχε εκτάκτως η Λιάνα Κανέλλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της ΕΡΤ, όταν εισέβαλε ομάδα περίπου 50 ατόμων, που κατά δήλωσή τους ανήκουν στην αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας.

Όπως δήλωσε λίγο μετά η παλαίμαχος δημοσιογράφος της ΕΡΤ και βουλευτής του ΚΚΕ από το επεισόδιο τραυματίστηκε ένας κάμεραμαν και ότι τα άτομα που πραγματοποίησαν την εισβολή στο δελτίο έσπασαν κινητά τηλέφωνα.

Η ίδαι, φανερά συγκινημένη, είπε ότι εκείνο που την ενόχλησε είναι ότι παρότι τους ζήτησε το κείμενο διαμαρτυρίας τους προκειμένου να το διαβάσει στον «αέρα», εκείνοι αρνήθηκαν, κάνοντας λόγο για ευκαιρία που χάθηκε.

«Αναφώνησαν ότι είναι δική τους η ΕΡΤ» είπε ακόμη η Λ. Κανέλλη και σχολίασε: «Εγώ θα σας πω ότι η ΕΡΤ είναι όλων των Ελλήνων».

Η συμμετοχή της Λ. Κανέλλη στο αποψινό δελτίο της ΕΡΤ εντάσσεται σε μια σειρά εκπλήξεων της Εθνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης τις επόμενες ημέρες, με αφορμή την 50η επέτειο λειτουργίας, ενώ εκφώνηση του κεντρικού δελτίου αναμένεται να κάνουν επίσης η επί σειρά ετών κεντρική παρουσιάστρια Έλλη Στάη και ο Τέρενς Κουίκ. 

Έξω από την ΕΡΤ βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν στις προσαγωγές των 22 μελών του «Ρουβίκωνα», την ώρα που έβγαιναν από το κτίριο.

Η Ένωση Συντακτών, με αφορμή το επεισόδιο, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν έχει ιδιοκτήτες, ανήκει στον ελληνικό λαό. Η ενημέρωση δεν χρειάζεται προστάτες. Την ενημέρωση προασπίζουν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.