Σφίγγει ο κλοιός, παρά το νόμο που επέτρεπε την παράλληλη απασχόληση και στον ιδιωτικό τομέα, για τους δημοσιογράφους που εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε δημόσια μέσα ενημέρωσης,όπως η ΕΡΤ,το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Επικοινωνίας.

Με τροπολογία που θα καταθέσει σήμερα ο Υπουργός Επικρατείας καθορίζονται αυστηρότατα κριτήρια προκειμένου να χορηγείται στους δημοσιογράφους ​από τις διοικήσεις των κρατικών μέσων ενημέρωσης άδεια απασχόλησης σε μέσα ενημέρωσης του ιδιωτικού τομέα.

Το βασικότερο κριτήριο θα είναι η συνάφεια αντικειμένου ,δηλαδή π.χ ένας οικονομικός η πολιτικός συντάκτης η ρεπόρτερ απαγορεύεται να παρέχει υπηρεσίες του ίδιου αντικείμενου σε ιδιωτικό μέσο (τηλεόραση,ραδιόφωνο,εφημερίδα,ενημερωτικές ιστοσελίδες),ενώ θα απαγορεύεται επίσης να κατέχει διευθυντική θέση σε ιδιωτικό μέσο όταν ανάλογη κατέχει και σε δημόσιο μέσο ενημέρωσης.

Από τη ρύθμιση,ενδεχομένως να εξαιρεθούν μόνον όσοι προσλαμβάνονται σε δημόσια μέσα ενημέρωσης με απλές συμβάσεις έργου η ορισμένου χρόνου.