current views are: 7

25 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση21:20

Συγκροτεί απεργιακή επιτροπή η ΕΣΗΕΑ και απειλεί με κινητοποιήσεις διαρκείας

Απεργιακή επιτροπή κατά του ασφαλιστικού συγκροτεί η ΕΣΗΕΑ.

Δημοσίευση 21:20’

Απεργιακή επιτροπή κατά του ασφαλιστικού συγκροτεί η ΕΣΗΕΑ.

Απεργιακή επιτροπή κατά του ασφαλιστικού συγκροτεί η ΕΣΗΕΑ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ τονίζει πως συγκροτείται διευρυμένη απεργιακή επιτροπή, η οποία θα οργανώσει τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας και θα προωθήσει τις θέσεις της ΕΣΗΕΑ σε εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς, ιδιωτικούς και δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο διαδίκτυο, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, στη ΓΓΕΕ και στα Γραφεία Τύπου.

Επίσης, η γενική συνέλευση που συνεδρίασε χτες, αποφάσισε ότι σε περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, μπαίνει σε εφαρμογή συγκεκριμένο πρόγραμμα με απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρι την απόσυρσή του.

Στο ψήφισμα της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται ότι η έκτακτη συγκέντρωση διαπίστωσε ότι το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ουσιαστικά επιδιώκει την κατάργηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και της μισθωτής εργασίας και τη μετατροπή του δημοσιογράφου σε έμπορο και πλασιέ ειδήσεων.

Στο λεγόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, οι δημοσιογράφοι που είναι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ ως μισθωτοί, εντάσσονται στο νέο φορέα ως αυτοαπασχολούμενοι.

Το προσχέδιο Κατρούγκαλου αλλά και οι θέσεις του υπουργείου, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί στις συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αποδεικνύουν με σαφήνεια, αναφέρει η Ένωση Συντακτών, ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η μετατροπή του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σταδιακά, σε Ταμείο αυτοαπασχολούμενων. Η Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι προϋπόθεση της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής λειτουργίας είναι η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους.