Απάντηση για τα όσα συνέβησαν στο πρωινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου ήρθε από το γραφείο Τύπου του φορέα.

Η ανακοίνωση αναφέρεται σε ''λάθος συννενόηση'' των συντελεστών και ζητά συγγνώμη από τους τηλεθεατές. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για γεγονός που συνέβη στο πρωινό δελτίο της 22ας Φεβρουαρίου, όταν η παρουσιάστρια Αλεξάνδρα Δουβαρά καλημερίζει τον ρεπόρτερ Γιώργο Γεραφέντη για να δώσει την είδηση τηλεφωνικά. 

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η σύνδεση είναι ''ζωντανή'', όμως ο ρεπόρτερ μπαίνει απότομα στο θέμα, χωρίς να ανταποδώσει την καλημέρα…

Υπάρχει όμως γραμμένη στους τίτλος της σύνδεσης και η λέξη «τώρα», που αν μη τι άλλο «διαβεβαιώνει» τους τηλεθεατές για το «ζωντανό» της υπόθεσης.

Ακούγοντας όμως προσεκτικά την σύνδεση, ο τηλεθεατής αντιλαμβάνεται την φωνή του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, του Πάνου Χαρίτου, ο οποίος λέει «μάλιστα» σε κάποιο σημείο, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για μαγνητοσκοπημένο ένθετο, για ένα βίντεο κομμένο από το δελτίο της προηγούμενης βραδιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση επισημαίνει:

Μία λάθος συννενόηση των συντελεστών στο πρωινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ  έγινε «θέμα» στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα σε δελτίο των 06.00 αντί της ορθής διατύπωσης της παρουσιάστριας που θα έπρεπε να είναι «ας παρακολουθήσουμε το  ρεπορτάζ του Γιώργου Γεραφέντη» ώστε να παίξει αμέσως μετά το σχετικό βίντεο, έπεσε τίτλος «super» που παρέπεμπε σε ζωντανή σύνδεση με τον αρμόδιο ρεπόρτερ.

Η ΕΡΤ αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους τηλεθεατές και να ευχαριστήσει όσους επισήμαναν το λάθος.