Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου και της Αμαλίας Κάτζου – η οποία έγινε γνωστή για τις καταγγελίες της για το κύκλωμα των εκβιαστών- με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας του «Βήματος». 

Ειδικότερα, με αφορμή δημοσίευμα με τον τίτλο «Τα γυρίζει τώρα η Αμαλία Κάτζου», η κ. Κάτζου που αφορά κατάθεσή της τονίζει: 

Σε κανένα σημείο της κατάθεσής μου δεν υπάρχει η σκοπίμως “εφευρεθείσα” αυτή περικοπή, ότι “Ούτε ο Μαυρίκος ούτε ο Φράγκου με εκβίασαν”, αφού ολόκληρη η κατατεθείσα φράση μου έχει κατά λέξη “Ουδέποτε ο Μαυρίκος και ο Φράγκου πήραν πρωτοβουλία να με εκβιάσουν όπως έκανε ο Μουσσάς”.

Kαι τούτο, για να προσδιορίσω με κάθε ακρίβεια, τη συμμετοχή εκάστου των υπόψη δημοσιογράφων στην σε βάρος μου κακουργηματική εκβίαση, όπως ακριβώς την είχα προσδιορίσει και στη Μηνυτήρια Αναφορά μου της 11.2.2016, στο Τμήμα Εκβιαστών της Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής.

Μόνο με την αλήθεια, έσπασε το απόστημα της εκβιαστικής παραδημοσιογραφίας και κάποιοι δεν μπορούν να το αντέξουν και τίθεται το ερώτημα: Μήπως κάποιοι επιθυμούν να ζητήσω και συγνώμη για την πρωτοβουλία μου αυτή;

Τι απαντάει η Γιάννα Παπαδάκου

Από την πλευρά της, η κ. Παπαδάκου απαντώντας στην κ. Κάτζου τονίζει: 

Αιδώς πια! Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματός μου έχω να παρατηρήσω τα εξής: Η αποκαλούμενη από την κυρία Κάτζου ως παραδημοσιογραφία αποτελεί κατάφωρη προσπάθεια συκοφάντησης και ευθεία απειλή φίμωσης. Η κυρία Κάτζου να διαβάσει ξανά την κατάθεσή της. Αυτή μεταφέραμε λέξη - λέξη. Η προσπάθειά της να ηρωποιηθεί και να προβάλει ως ηρωική προσπάθεια το καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταγγέλλει την παρανομία είναι αξιοθρήνητη. Φαίνεται ότι για εκείνη και τους κατηγορουμένους με τους οποίους έκανε παρέα μέχρι πρότινος είναι πρωτόγνωρο δημοσιογραφικό μονοπάτι. Για τους ερευνητές δημοσιογράφους είναι αυτονόητος δρόμος. Όσο για τις απειλές δε μας φοβίζουν. Μας τις έχουν απευθύνει και πολλοί άλλοι. Και έχουν όλοι χάσει!