Σε φάση αποχώρησης φέρεται πως βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, λόγω των προστριβών του και της έλλειψης συνεργασίας του με τον πρόεδρο της εταιρείας Διονύση Τσακνή αλλά και με ορισμένους γενικούς διευθυντές οι οποίοι του καταλογίζουν κωλυσιεργία σε ζητήματα που άπτονται της οργανωτικής και της τεχνικής ανασυγκρότησης της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης...

Το τελευταίο διάστημα είναι έντονη η φημολογία στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για παραίτηση που ήδη υπέβαλε στον προισταμενό του Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά η οποία ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή. Οι φήμες που διακινούνται στην ΕΡΤ θεωρούν βέβαιη την παραίτησή του το επόμενο χρονικό διάστημα κάνοντας μάλιστα λόγο για αντικατάστασή του από τον Γιώργο Πλειό, καθηγητή στη σχολή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Την ίδια ώρα στο καθεστώς κινητικότητας, δηλαδή σε εθελοντική μετάταξή τους σε άλλους φορείς και Οργανισμούς του Δημοσίου, ετοιμάζονται να υπαχθούν δεκάδες διοικητικοί υπάλληλοι της ΕΡΤ καθώς κρίνεται ότι πλεονάζουν ενώ σχεδιάζεται και συγχώνευση ορισμένων τμημάτων γεγονός που θα οδηγήσει και σε κατάργηση θέσεων προισταμένων.