Ζήσαμε να το δούμε και αυτό! Εκπομπή για την ελευθερία του Τύπου από ένα κανάλι που όταν λες το όνομά του,  η Ελευθερία  σου λέει,  εμένα να  με συγχωρείτε έχω  να πάω μια βόλτα! Χθες βράδυ είχαμε λοιπόν την Ανατροπή του Γιάννη Πρετεντέρη. 

Θέμα οι διαγραφές της ΕΣΗΕΑ και η Ελευθερία του Τύπου η αλλιώς, εδώ ήρθαμε πάμε να φύγουμε…. 

Βασικά, εκπομπή ελευθερίας λόγου χωρίς την αντίθετη άποψη δεν ανακαλύφθηκε ακόμα! Ουδείς από την αντίθετη πλευρά ήταν παρών να μας πει ότι είναι υπερ της διαγραφής των συναδέλφων από το πειθαρχικό διότι τούτο και εκείνο και το άλλο….

Δεύτερον οι καλεσμένοι και μόνο να τους δεις – όχι όλοι φυσικά – λες τι λες τώρα και αλλάζεις κανάλι. Θέλω να πω δηλαδή επειδή τα στερνά τιμούν τα πρώτα, άλλοι θα έπρεπε να κάθονται σε αυτές τις καρέκλες και όχι αρκετοί από τους συγκεκριμένους. 

Επειδή η πιάτσα είναι πολύ γνωστή και ο επαγγελματικός βίος επίσης, η ελευθερία του λόγου ακολουθείται και από άλλα παραδείγματα στη ζωή μας. Φερ΄ ειπείν από αληθινές πράξεις. Δεν είναι ενας στενός όρος. Ελευθερία του λόγου και παπαλα στα αλλα.  Ας πούμε κύριε Παν- παν επί προεδρίας σας στην ΕΡΤ έγιναν όλα καλά; Αρχεία υπάρχουν, συμβάσεις υπάρχουν πολλά μπορούμε να θυμίσουμε, αν επιθυμείτε. Σκιές στο περιστύλιο υπάρχουν πολλές φίλε Γιώργο. Εδώ είμαστε και για αυτές. Η ελευθερία του λόγου δεν είναι μια καραμέλα που πιπιλιέται τάχα μου επειδή πάρθηκε μια απόφαση.

Και στο κάτω κάτω της γραφής, το μονο μέρος που κανείς δεν ομιλεί για ελευθερία είναι να μου επιτρέψετε το κανάλι που κλυδωνίζεται αυτή την εποχή. Γιατί και στον κλονισμό αυτό αν το ψάξετε καλά πάλι μια ελευθερία του λόγου απουσιάζει. Η λόγια που δεν ειχαν καθόλου ελευθερία παρα μονο συμφέροντα καθορίζουν το μέλλον 500 εργαζομένων….