Μια νέα εκπομπή, με τίτλο «Άλλος πλανήτης, άλλη αλεπού, άλλο τριαντάφυλλο», αρχίζει στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, στις 2 το μεσημέρι.

Πρόκειται για ωριαία εκπομπή με αναφορές στην επικαιρότητα από το χώρο της Τέχνης και του πολιτισμού.

Βασικά θέματα της πρώτης εκπομπής, που παρουσιάζει ο Γιώργος Γιανναράκος, είναι:

-Ο προβληματισμός της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για το τι πρέπει να γίνει στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας που καταστράφηκε από τον ISIS, μετά την ανακατάληψή του από το συριακό στρατό. Σκέψεις και δυνατότητες για την αποκατάσταση, εφόσον είναι δυνατόν, των ζημιών. Μιλάει αποκλειστικά στο Τρίτο Πρόγραμμα, ο Σαμίρ Αμπντουλάκ, Γαλλοσύριος πολεοδόμος, πρόεδρος του Working Group του ICOMOS (International Council on Monuments and Sites - Διεθνές Συμβούλιο για Μνημεία και Τοποθεσίες), που είναι αρμόδιο για τη Συρία και το Ιράκ.

-«Η Φεγγαροντυμένη του Σολωμού - Ένας άγνωστος Χ που πρέπει να παραμείνει άγνωστος», μια μελέτη για το σημαντικό αφηγηματικό ποίημα «Ο Κρητικός» του Διονυσίου Σολωμού. Μιλάει ο συγγραφέας, διάσημος Ιταλός νεοελληνιστής, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβας, Μάσιμο Πέρι, που στηρίζει τη μελέτη του στις θεωρίες του Γιουνγκ.