«Άμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Το Τρίτο Πρόγραμμα, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 400 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Ελισαβετιανού δραματουργού Ουίλιαμ Σαίξπηρ, μεταδίδει στο «Θέατρο της Κυριακής» ένα σπάνιο θεατρικό ντοκουμέντο, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στις 10 το βράδυ.

Πρόκειται για την ιστορική ηχογράφηση της θεατρικής παράστασης «Άμλετ» με το Δημήτρη Χορν και την Έλλη Λαμπέτη. Η παράσταση παρουσιάστηκε σε περιοδεία το 1954-1955 στη Θεσσαλονίκη, τη Λευκωσία, την Αλεξάνδρεια, την Κωνσταντινούπολη και στο Κάιρο, από το θίασο Χορν-Λαμπέτη-Παππά. Η ηχογράφηση έγινε αρχικά σε δίσκο. Η μαγνητοταινία, το μοναδικό ντοκουμέντο που σώζεται από την παράσταση, παραχωρήθηκε από το ΡΙΚ. Η πρώτη μετάδοση του έργου έγινε από την εκπομπή «Θεατρική Βραδιά», το Σεπτέμβριο του 1985.

Μετάφραση: Βασίλης Ρώτας.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Χορν.

Παίζουν: Δημήτρης Χορν, Έλλη Λαμπέτη, Γιώργος Παππάς, Ελένη Ζαφειρίου, Λυκούργος Καλλέργης, Ζώρας Τσάπελης, Ανδρέας Ζησιμάτος, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Κώστας Ρηγόπουλος, Διονύσης Παγουλάτος, Μαρία Βούλγαρη.

Ο «Άμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, είναι ένα από σημαντικότερα θεατρικά κείμενα του παγκόσμιου δραματολογίου. Η τραγική ιστορία του πρίγκιπα Άμλετ αποτελεί, πολύ περισσότερο από δράμα και τραγική αναπαράσταση, ίσως το κορυφαίο φιλοσοφικό ποίημα που γράφτηκε ποτέ.

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9!

Info:

Κυριακή  17 Απριλίου 2016, 22:00

Εκπομπή: «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»

«Άμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma