Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τους εκπροσώπους των δημοσιογραφικών ενώσεων. Στο επίκεντρο βρέθηκε το ασφαλιστικό των δημοσιογράφων και ειδικότερα το αγγελιόσημο, το οποίο οι δανειστές απαιτούν να καταργηθεί.

Εξερχόμενος της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε:

Η κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση προσπάθησε να υπερασπίσει το αγγελιόσημο ως οιωνεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο.

«Δυστυχώς στο πλαίσιο μιας θεολογικής εμμονής οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση του αγγελιοσήμου και γι΄αυτό το λόγο καλέσαμε τη σημερινή συναντηση ούτως ώστε να δούμε πως ενόψει της νομοθετικής κατάργησης μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί πόροι διάσωσης του σχετικού πόρου μέσω μιας συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων στον Τύπο συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού και των σωματείων των εργαζομένων», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε:

Διερευνήθηκε αυτή η δυνατότητα σήμερα χωρίς να υπάρξει συμφωνία αλλά με τη δήλωση απο τις δυο πλευρές μιας διάθεσης να συνεχιστεί αυτη η συζήτηση.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσει δελτίο τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΣΥ ανακοίνωσε χθες το απόγευμα τη συνέχιση της απεργίας και σήμερα Μεγάλη Τρίτη μέχρι τις 6 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης και κατόπιν της συνάντησης με τον υπουργό Εργασίας, όπως αναφέρει, θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση για να συνεκτιμηθεί η κατάσταση.