Στην καταβολή του δώρου Πάσχα, στην εκπνοή της προθεσμίας που δίνει ο νόμος, προχώρησαν οι δύο εκ των τριών μεγαλομετόχων του Mega. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και ο Φώτης Μπόμπολας κατέβαλαν σήμερα το δώρο Πάσχα ύψους 450.000 ευρώ, από προσωπικούς τους λογαριασμούς, στους λογαριασμούς των εργαζομένων οι οποίοι θα δουν τα χρήματά τους τις επόμενες ώρες. 

Η εξέλιξη αυτή δίνει σημάδια θετικής έκβασης στο θρίλερ του Μεγάλου Καναλιού, καθώς οι πλευρές Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη επιχειρούν με την κίνηση αυτή να οδηγήσουν σε λύση που θα σημαίνει και τη βιωσιμότητα του τηλεοπτικού σταθμού. Κατά πληροφορίες, εγκρίθηκε από τις τράπεζες και το business plan που είχε καταθέσει ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος και επομένως ξεκλειδώνουν, όπως όλα δείχνουν, οι επόμενες ενέργειες. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μετέχει στο νέο σχήμα και ο Δημήτρης Μάρης.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, ο κ. Φιλιππόπουλος, που εκπροσωπεί την πλευρά Βαρδινογιάννη, θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο για τη βιώσιμοτητα του καναλιού, την εφαρμογή δηλαδή ενός σχεδίου, στη λογική του Μνημονίου, όπως προβλέπει το business plan που έθεσε σε γνώση τραπεζών και μετόχων.  

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το "μνημόνιο" αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη εβδομάδα και θα περιλαμβάνει περιστολή δαπανών και γενικότερο συμμάζεμα των οικονομικών του καναλιού, με όλους τους δυνατούς τρόπους. 

Υπενθυμίζεται ότι το νομοθετικό πλαίσιο που έχει ορίσει η κυβέρνηση για τις νέες άδειες, ορίζει μίνιμουμ αριθμό προσωπικού τα 450 άτομα, ενώ στο Mega από τη στιγμή απασχολούνται περίπου 570 δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί.