«Αμετανόητος ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, επιχειρεί με ευθεία επίθεση κατά του δημοσιογραφικού κόσμου να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), σημειώνοντας ότι τον διαψεύδει όμως η σκληρή πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ:

•    Το 45% των δημοσιογράφων είναι ήδη άνεργοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι πορεύονται σε συνθήκες διαρκούς ανασφάλειας. Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα αυξηθεί κι άλλο η ανεργία. 
•    Τα ταμεία Τύπου δεν έχουν πάρει ποτέ ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, αντίθετα ενισχύουν τις δομές της ασφάλισης, συνεισφέροντας στο ΑΚΑΓΕ.
•    Με την κατάργηση των Ταμείων μας φορτώνει σ’ όλους τους φορολογούμενους ένα επιπλέον κόστος τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.
•    Υφαρπάζει τα αποθεματικά των Ταμείων, που προέκυψαν από νοικοκυρεμένη διαχείριση, για να καλύψει μαύρες τρύπες, του θνησιγενούς ταμείου που θέλει να δημιουργήσει.

 «Αγωνιζόμαστε με όλους τους εργαζόμενους για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο λαιμητόμος για την κοινωνία, την ενημέρωση και τη δημοκρατία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.