Ξεχωριστό, ανατρεπτικό και αφιερωμένο στη Eurovision ήταν το 5ο Live του «Your Face Sounds Familiar», την Κυριακή 08 Μαΐου στον ΑΝΤ1.

Oι ταλαντούχοι διαγωνιζόμενοι με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, ερμήνευσαν στη σκηνή του show τραγούδια που άφησαν εποχή στη Eurovision και όπως κάθε φορά, μας εντυπωσίασαν με τις μεταμορφώσεις τους. Έκπληξη της βραδιάς, ήταν η εμφάνιση της Δάφνης Μπόκοτα ως guest στην κριτική επιτροπή, η οποία έδωσε το δικό της στίγμα και σχολίασε μαζί με τους υπόλοιπους κριτές τις εμφανίσεις των παικτών. 

Από τις 3 Απριλίου, ημέρα  της πρεμιέρας του, το talent show του ΑΝΤ1 βρίσκεται κάθε εβδομάδα στις πρώτες θέσεις στα μερίδια τηλεθέασης, αποδεικνύοντας πως είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του κυριακάτικου Prime Time. Από το πρώτο Live (03/4) έως και το 5ο (08/5) έχει συγκεντρώσει ιδιαίτερα υψηλό μέσο όρο τόσο στο σύνολο του κοινού με μέσο όρο 35,2% όσο και στο δυναμικό κοινό 15-44 με ποσοστό 36,9%.

Το 5ο Live του «Your Face Sounds Familiar» είχε σημαντικά μερίδια τηλεθέασης κυρίως στα γυναικεία κοινά. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες 15-24 προτίμησαν τον ΑΝΤ1 με μέσο όρο τηλεθέασης 45,8% και οι γυναίκες 25-44 με 34,6%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το talent show του ΑΝΤ1 επικράτησε στη ζώνη μετάδοσής του σε όλα τα κοινά. Αναλυτικότερα, στο σύνολο του κοινού το ποσοστό τηλεθέασης άγγιξε το 29,5%, ενώ η μεγαλύτερη τηλεθέαση σημειώθηκε στις γυναίκες 15-24 που του έδωσαν προβάδισμα 24,7 μονάδων από το κανάλι που ακολουθεί, όπως διαπιστώνεται και από τον παρακάτω πίνακα.

Εξαιρετικές ήταν και οι επιδόσεις του «Your Face Sounds Familiar»  και στα Social Media αφού κατά τη διάρκεια του 5ου Live στην σελίδα του Facebook είχαμε 167.000 αναφορές. Επίσης έγιναν 9.314 Tweets και καταγράφηκαν 65.000 Impressions.

Τη βραδιά Eurovision στο 5ο Live του «Your Face Sounds Familiar», είδαμε: Το Βαλάντη να βγαίνει στη σκηνή ως Domenico Modugno. Την Αποστολία Ζώη ως Καλομοίρα, η οποία έκλεψε την παράσταση και κέρδισε κριτές και κοινό με την εξαιρετική εμφάνισή της. Την Ελένη Καρακάση ως Ελπίδα να μας μεταφέρει στην Eurovision του 1979. Το Σταμάτη Γαρδέλη να μας εντυπωσιάζει ως Αγάθωνας και τη Josephine να ενσαρκώνει με επιτυχία τη μόνη ελληνική συμμετοχή που κατάφερε να κερδίσει στην Eurovision,Έλενα Παπαρίζου. Τον Όθωνα Μεταξά τον απολαύσαμε ως Johny Logan και τη Βαλέρια Κουρούπη να τραγουδάει το STOP ως Θάνος Καλλίρης. Το Δήμο Μπέκε να μεταμορφώνεται σε Dima Bilan και να κερδίζει τις εντυπώσεις με τις φωνητικές του ικανότητες. Το Γιάννη Κρητικό ως Ηλία Κόζα και τη Ματθίλδη Μαγγίρα να μεταμορφώνεται σε Conchita Wurst  ερμηνεύοντας το Rise Like A Phoenix.

Ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του «Your Face Sounds Familiar» δίνει την ευκαιρία στον νικητή της βραδιάς, να προσφέρει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στο Ίδρυμα ή το Σωματείο της επιλογής του. Η μεγάλη νικήτρια του 5ου Live, Αποστολία Ζώη, προσέφερε τα έσοδα στην Κιβωτό του Κόσμου.

 

Στο 6ο Live την Κυριακή 15 Μαΐου, θα δούμε τους παίκτες να παρουσιάζονται ως:

 

1.            ΌΘΩΝ ΜΕΤΑΞΑΣ – ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ

 

2.            ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΑΡΔΕΛΗΣ –  JULIE ANDREWS

 

3.            ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ-  MOMO CHAN ( & PYRAMIDOS)

 

4.            ΔΗΜΟΣ ΜΠΕΚΕ –  ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ

 

5.            ΒΑΛΑΝΤΗΣ –  ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΜΠΕΤΑΣ

 

6.            ΜΑΤΘΙΛΔΗ ΜΑΓΓΙΡΑ- TUS

 

7.            ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΑΣΗ – MERYL STREEP

 

8.            ΖΟΖΕΦΙΝ- ΕΥΡΥΔΙΚΗ

 

9.            ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΖΩΗ –  MADREDEUS

 

10.          ΒΑΛΕΡΙΑ ΚΟΥΡΟΥΠΗ – ΜΑΡΙΝΑ