Η βιομηχανία ελληνικής της τηλεόρασης εδώ και χρόνια δεν θα έπρεπε καν να κάνει τον κόπο να αγοράσει ξένα format και να κοιτάξει να τα εφαρμόσει στα ελληνικά δεδομένα. Ακόμα και τότε που οι εποχές ήταν χρυσές και οι αγελάδες παχιές. Διαβάζω τώρα στα συν του νέου διευθυντή του ΑΝΤ-1 ψυχαγωγίας ότι έκανε καλά σόου όπως το the voice, to X factor, το deal, το Ελλάδα έχεις ταλέντο και κάθε άλλο που χτύπησε την πόρτα ανυποψίαστων παιδιών που στα όνειρά τους με τη βοήθεια εντελώς υπεύθυνων ανθρώπων της παραγωγής ‘έβλεπαν ότι γίνονται τουλάχιστον Χατζηγιάννης, Ρέμος, ένας Πάριος, μια Μοσχολιού…. 

Στην ουσία η ελληνική τηλεόραση από καταβολής αυτών των σόου, θα πρέπει να έχουν διαβεί τις πόρτες απορριφθεί η προχωρήσει τουλάχιστον 100.000 παιδιά, να είναι 4- 5 εκείνα τα παιδιά που έκαναν μια συμπαθητική καριέρα. Η Ραλλία, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Νίνο , ο Ματίας και άντε να μη θυμάμαι 2-3 ακόμα.  

Και όμως η προσφορά ήταν ανήκουστη. Μόνο στο τελευταίο Χ factor 13.000 παιδιά έτρεξαν να διαβούν τη πόρτα ενός θολού ονείρου για το οποίο δεν ευθύνονται οι σημερινοί συντελεστές αλλά οι απανταχού συντελεστές τέτοιων τηλεοπτικών προγραμμάτων. Έχουμε το δικαίωμα να κοροϊδεύουμε νέους ανθρώπους; Ας μας πούνε από το voice, το προπέρσινο, το περσινό πόσα παιδιά δουλεύουν επαγγελματικά και πού. Ποιος/α έβγαλε ένα δίσκο που να έγινε αυτό που όλοι υπόσχονταν; Η μεγάλη επιτυχία….

Οι λόγοι είναι πολλοί. Οι κυριότεροι είναι ότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον επενδύονται ψίχουλα, τα παιδιά εξετάζονται από καλλιτέχνες διαμέτρου της Τάμτα ( δεν έχω κάτι με τη γυναίκα ) και κανείς μα κανείς δεν έχει διάθεση να κάνει κάτι. Να περάσουν τα live να δούμε τον Σάκη, να φωνάξει το κοινό και φυσικά να έχει αυξηθεί η διαφημιστική πίτα και λίγον η τηλεθέαση το μόνο ζητούμενο... πόσα χρόνια, πόσες φορές έχω ακούσει τη φράση ‘ ‘έκανε 35% ΄. Ποτέ δεν άκουσα κάποιον να λέει αυτό το παιδί θα κάνει πολλά στο χώρο του τραγουδιού η του χορού….. 

Χρόνια τώρα τουλάχιστον έξι η ελληνική τηλεόραση επενδύει φραγκοδίφραγκα σε προγράμματα που δεν έχουν καμία αξία. Ούτε τάλεντ είναι, ούτε σόου. Και το χειρότερο από όλα προσπαθούν να πείσουν με τερτίπια ότι τα παιδιά θα γίνουν περιζήτητα. Αρκετοί το μόνο που κατάφεραν είναι να αυξήσουν την πελατεία στις σχολές τους κάνοντας τζάμπα διαφήμιση…. 

Έχω εδώ και κάποιο διάστημα που παρακολουθώ από την γειτονική Ιταλία ένα τάλεντ σώου που λέγεται "amici". Οι φίλοι. Θα μου πείτε τι σας λέω τώρα. Τι σας λέω; Για ένα σόου που βασίζεται στο τραγούδι και το χορό και που και αυτοί που αποκλείονται και αυτοί που προχωρούν έχουν ήδη εξασφαλισμένες δουλειές και υπογεγραμμένα συμβόλαια.

Η παραγωγή για τους χορευτές έχει φέρει για δασκάλους από την Αμερική μέλη του "American ballet theater" και για δασκάλους στο τραγούδι μεγάλους ερμηνευτές του τραγουδιού. Όσοι αποκλείονται το λιγότερο έχουν εξασφαλίσει μια θέση στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, όσοι προχωρούν φεύγουν κατευθείαν για Αμερική.  

Έτσι για να πάρετε μια γεύση παρακολουθείτε δύο βίντεο. Στη χθεσινή εκπομπή. Η μια προκρίθηκε, ο άλλος αποκλείστηκε.

Τα συμπεράσματα δικά σας…..