Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση των μετόχων του Mega για το μέλλον του Μεγάλου καναλιού.

Πρόκειται για μια συνάντηση που γίνεται για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο εάν τελικά οι 3 από τους 4 μετόχους επιμείνουν στην απόφαση τους να μην συμμετάσχουν στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) ίσως σήμερα πέσουν οι τίτλοι τέλους για το μεγάλο κανάλι.

Η πλευρά Φιλιππόπουλου και Μπόμπολα είναι η μόνη που θέλει την ΑΜΚ και τη συνέχιση του καναλιού καθώς αν αποχωρήσουν όλοι οι προηγούμενοι μέτοχοι θα μπει στην ομάδα και ο Δημήτρης Μάρης.

Ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ θολά, οι μέτοχοι είναι αδιάφοροι για το μέλλον των εργαζομένων και του καναλιού και δυστυχώς θα είμαστε σε λίγες ώρες έτοιμοι να ακούσουμε ένα πολύ δυσάρεστο νέο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το βράδυ ο κ. Φιλιππόπουλος επισκέφτηκε τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Πεφάνη στο Mega και του διεμήνυσε ότι στη συνομιλία που είχε με τον κ. Τζίγκερ Βαρδινογιάννη νωρίτερα, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει θέληση να συμβάλει ο μέτοχος στην ΑΜΚ. Όπως χαρακτηριστικά είπε "από τη στιγμή που ο κ. Βαρδινογιάννης δεν δέχεται και αυτός βρίσκεται σε τεράστιο αδιέξοδο για το τι θα κάνει".

Υπάρχει μια μικρή, ελάχιστη, χαραμάδα ελπίδας η οποία δεν έρχεται από τους μετόχους αλλά από τους τραπεζίτες που τα έχουν βρει σε όλα με την πλευρά του Φιλιππόπουλου. 

Πάντως το κλίμα των τελευταίων ημερών στο κανάλι είναι ενδεικτικό, καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε αλλεπάλληλες στάσεις εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους αλλά και την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και ηρεμίας. 

Σχεδόν καθημερινά υπάρχουν κυλιόμενες στάσεις εργασίας, με συνέπεια να μην μεταδίδονται οι ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων του καναλιού.