Με την ψυχή στο στόμα παρακολουθούν οι εργαζόμενοι στο Mega την πορεία των καταιγιστικών εξελίξεων στο κανάλι. Από την ώρα που την Τρίτη το μεσημέρι το ρολόι έδειχνε το σημείο «μηδέν» ως αύριο τα τηλέφωνα έχουν ανάψει και οι διαπραγματεύσεις δίνουν ένα ιλιγγιώδη ρυθμό στις εξελίξεις, για να αποφευχθεί – με ελάχιστες ελπίδες -  το τετέλεσται, σε ιδιωτικό κανάλι για δεύτερη φορά στη χώρα.

Πολλά λέγονται, γράφονται, διαψεύδονται ότι ειπώθηκαν, για λόγους επικοινωνιακούς η άλλους. Φιλικά site προς μετόχους ανεβοκατεβάζουν κείμενα,  λες και οι υπογράφοντες ήταν παρόντες. Όλα στο παιχνίδι των εντυπώσεων και της μέγιστης κοροϊδίας που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι.

Πάντως ως την ώρα που θα γίνει Γενική Συνέλευση – πριν από λίγες ώρες ήταν εκεί η ΕΣΗΕΑ- των εργαζομένων και με το δεδομένο ότι η οριστική λύση θα δοθεί αύριο είναι πιθανό να επικρατήσουν ψύχραιμες φωνές και να μην γίνουν στάσεις εργασίας ή απεργιακές κινητοποιήσεις.

Για την ώρα πάντως που μιλάμε η κατάσταση έχει ως εξής: Η πρόταση του Νίκου Πεφάνη ( εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου), να δοθούν 17,5 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, έχει βρει τους μετόχους στην έξης κατάσταση: τον κ. Σ. Ψυχάρη να λέει ότι θα βάλει 20 εκ. και αμέσως μετά 5 και κάποια στιγμή τίποτα, ( έχοντας απλήρωτους και τους εργαζόμενους στο ΔΟΛ),  τον κ. Φώτη Μπόμπολα να τοποθετεί 5 εκ. τους νέους επενδυτές κ. Θ. Φιλιππόπουλο 5 εκατ. ευρώ και τον κ. Δ. Μάρη 2,5 εκατ. ευρώ που σαν σύνολο μας κάνουν 12,5 εκατ. ευρώ σε κάθε σοβαρή περίπτωση. Γίνεται προσπάθεια να πειστεί ο κ. Ψυχάρης να τα δώσει αυτά τα 5 εκ. ευρώ αλλά κάτι το πόθεν έσχες κάτι τα προβλήματα με τη Δικαιοσύνη κάτι τα σοβαρά προβλήματα υγείας τον εμποδίζουν. Κάπως έχουν τα πράγματα, την ίδια ώρα που το κανάλι ψυχορραγεί…

TAGS