Κάθε Παρασκευή 10:00-11:00, η εκπομπή «Καλημέρα» του 9.58fm του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3, με την Αναστασία Γρηγοριάδου, γίνεται «Καλημέρα, με βιβλία για παιδιά» και είναι όλη αφιερωμένη στο παιδικό βιβλίο, με ιστορίες, εικόνες, χαρακτήρες.

Για μία ώρα η εκπομπή, μεταξύ άλλων, «ξεφυλλίζει» τυπωμένες ή ψηφιακές σελίδες βιβλίων για παιδιά, μοιράζει βιβλία, ενώ φιλοξενούμενοι συγγραφείς διαβάζουν αποσπάσματα από τα βιβλία τους. Σε ρόλο αναγνώστη-αφηγητή συμμετέχουν και οι ακροατές. Επίσης, μικρά βιβλιοπωλεία της πόλης προτείνουν βιβλία για συγκεκριμένες θεματικές. Η «Καλημέρα, με βιβλία για παιδιά» εμπλουτίζεται με τραγούδια και μουσικές από όλο τον κόσμο.

Την Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016, η αφηγήτρια παραμυθιών Ανθή Θάνου θα διαβάσει το βιβλίο «Το δέντρο που έδινε» του Shel Silverstein, η ακροάτρια Αρχοντούλα Μήτσιου, διάλεξε να διαβάσει ένα βιβλίο που διαβάζει στις δυο κόρες της, το βιβλίο «Η μικρή» της Jessica Meserve, και η Μαρίνα Πολυμερίδου προτείνει βιβλία με θέμα την αδελφική σχέση.