Με το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής διακρίθηκε το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 «Καλημέρα Γειτόνισσα» σε σκηνοθεσία Τάνιας Χατζηγεωργίου, στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου που διοργανώθηκε από τις 15 έως τις 21 Μαΐου 2016 στη βρετανική πρωτεύουσα.

Τα Βραβεία “Οδυσσέας” του φεστιβάλ, ανακοινώθηκαν σε ειδική τελετή το Σάββατο, 21 Μαΐου, στο Λονδίνο, ενώ η απονομή θα γίνει σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016, στις 21:00, στον Κινηματογράφο Αλκυονίς (Ιουλιανού 42-46, Πλ. Βικτωρίας). Η είσοδος για την εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.  

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ «Καλημέρα Γειτόνισσα» ταξιδεύει τον θεατή στη νησίδα του Αιγαίου πελάγους, Κίναρο, 18 ναυτικά μίλια ανατολικά της Αμοργού, στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων. Τρεις άνθρωποι, ένας τόπος, ένα όνειρο. Η  Ρηνιώ δίνει μια υπόσχεση να μην αφήσει τον τόπο που γεννήθηκε  μόνο του. Στο «ταξίδι» της επιστροφής   την ακολουθούν ο άνδρας και ο γιος της . Η ζωή  όμως έχει άλλα σχέδια... Ο  φακός παρατηρεί  την καθημερινότητα και τον αγώνα  της Ρηνιώς να κρατήσει  ζωντανά τα χώματα που γεννήθηκε  και περπάτησαν οι άνθρωποί της.

Το μοντάζ είναι της Σόνιας Μπρέλλου και η πρωτότυπη μουσική του Κώστα Βαπορίδη.