Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 29 Μαΐου 2016, στις 14:00

Η Formula 1 μεταφέρεται στο λαμπερό Πριγκιπάτο του Μονακό για τον 6ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και η ΕΡΤ θα μεταδώσει σε απευθείας μετάδοση το ξεχωριστό αγώνα, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί υπό βροχή, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις. 

Σ’ αυτήν την περίπτωση, οι 22 πιλότοι της Formula 1 θα κληθούν να ανταπεξέλθουν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στους στενούς δρόμους του Μονακό, καθώς η  χαμηλή πρόσφυση των δρόμων, μειώνεται ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας την καλύτερη συνταγή για ένα συγκλονιστικό αγώνα.

Το Grand Prix του Μονακό αρχίζει στις 15:00 την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 και θα μεταδοθεί ζωντανά από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤHD και διαδικτυακά από το www.ert.gr. Μία ώρα νωρίτερα (14:00), θα προηγηθεί η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Στα μικρόφωνα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr» και η δημοσιογράφος του ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.