«Είναι πια ολοφάνερο ότι εργοδότες και κυβέρνηση επιμένουν εδώ και δυόμιση μήνες, να κρατούν ομήρους τους εργαζόμενους του MEGA», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Συντακτών επισημαίνει:

Οι μέτοχοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. επιδιώκουν να αγοράσουν επιχειρηματικό χρόνο, ενόψει της διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις άδειες, αλλά και της προσφυγής στο ΣτΕ, ενώ η κυβέρνηση παίζει στην πλάτη των εργαζομένων και θέλει να δείξει ότι, δήθεν, «τακτοποιεί» τους λογαριασμούς της με την διαπλοκή.

Οι δημοσιογράφοι, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο κανάλι, επιμένουν και απαιτούν από την ιδιοκτησία, αλλά και την κυβέρνηση να σεβαστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

«Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε προσπάθεια ανθρωποφαγίας και απαξίωσης, που επιχειρούν κάποιοι με στόχο τους εργαζόμενους στο MEGA και δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι μόνο οι δημοσιογράφοι μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, είναι η εγγύηση για την ενημέρωση της κοινής γνώμης¬, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον τηλεοπτικό σταθμό με τετράωρη στάση εργασίας σήμερα, από τις 18:00 έως τις 22:00 και με 24ωρη απεργία από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 1ης Ιουνίου έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 2 Ιουνίου