current views are: 7

3 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση09:48

Τα κουλουβάχατα της ΕΡΤ

Μία διαμαρτυρία από τα «παλιά»

Δημοσίευση 09:48’

Μία διαμαρτυρία από τα «παλιά»

Μία διαμαρτυρία από τα «παλιά»

Πόσο να κρατήσουν οι χαρές; Πόσο να διαρκέσουν τα πανηγύρια και τα χαμόγελα; Κάτι μηνάκια και πολύ σας πάει κυρίες και κύριοι. Κατόπιν, όπως λένε και στο χωριό μου (και μετά συγχωρήσεως δηλαδή) έκλασε η νύφη, σχόλασε ο γάμος. Βλέπε και την περίπτωση της ΕΡΤ, όπου η ειρήνη δεν κράτησε ούτε χρόνο. Δια το λόγου το αληθές, αρκεί να αναγνώσει κανείς την ανακοίνωση διαμαρτυρίας των σωματείων ΠΑΣΥΜΗΤΕ, ΠΑΣΤΕΔ και ΠΑΣΥΠΑΤΕΚΑΛ.
Δεν έχει νόημα τι ζητάνε και το πώς απάντησε η διοίκηση της ΕΡΤ –που κατά τη γνώμη μου, μάλλον καλύπτει τον κάθε σκεπτόμενο πολίτη με τα λεγόμενά της.

Εκείνο που εν τέλει έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η φρασεολογία της συνδικαλιστικής ανακοίνωσης, που θυμίζει περασμένες εποχές. Όταν οι συνδικάλες κυβερνούσαν την Ελλάδα και ανεβοκατέβαζαν διοικήσεις και κυβερνήσεις…

Πόσο βγαλμένη από τα αθάνατα eighties των πρασινοφρουρών μοιάζει η εισαγωγή της ανακοίνωσης, όταν σημειώνει:

«Η απαξίωση των Υπηρεσιακών μονάδων, η καταπάτηση των δικαιωμάτων μας και η ολοένα και περισσότερο υποβάθμιση του επαγγελματισμού, της  επιστημονικής και καλλιτεχνικής εξειδίκευσης και της εμπειρίας  των εργαζομένων, το τελευταίο διάστημα, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής».

Και συνεχίζει στον ίδιο τόνο:

«Οι εργαζόμενοι υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο την λειτουργία της ΕΡΤ, παρά τις ελλείψεις  προσωπικού σε πολλές Υπηρεσιακές Μονάδες και ειδικότητες, παρά την απουσία οργάνωσης και σχεδιασμού, παρά την μείωση των πόρων για  λειτουργία, παραγωγή, συντήρηση και αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού».

Βάλε και μια σειρά από κάθε είδους εγκλήματα:

«Χωρίς να αναλογίζονται την ευθύνη και τις υποχρεώσεις τους προς τους πολίτες και τον Ελληνικό λαό», «ξεχνώντας τις υποσχέσεις και τις προγραμματικές τους θέσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας», «φαίνεται ότι η όρεξη των εργολάβων άνοιξε για τα καλά», «τέτοιες μεθοδεύσεις δεν αποσκοπούν μόνο στην υποβάθμιση και την απαξίωση του επαγγελματισμού και της εξειδίκευσης»…

Και φυσικά το κλου της υποθέσεως είναι όσα γράφουν για τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς, οι οποίοι όχι μόνο δεν πρέπει να συμπτυχθούν σύμφωνα με τους συνδικαλιστές αλλά είναι ανάγκη «να αναπτυχθούν σε ολοκληρωμένες Ραδιοτηλεοπτικές Υπηρεσιακές μονάδες, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές της ΕΡΤ»!

Στον Έλληνα φορολογούμενο να το πούνε αυτό, όχι στην διοίκηση της ΕΡΤ. Να του ανακοινώσουν ότι πρέπει να βγάλει κι άλλα λεφτά από την τσέπη του, ότι πρέπει να ξηλωθεί, ότι πρέπει να ματώσει για να αναπτυχθούν οι Περιφερειακοί Σταθμοί σε «ολοκληρωμένες Ραδιοτηλεοπτικές Υπηρεσιακές μονάδες». Και να δούμε πως ακριβώς θα γλυτώσουν από το σκουπόξυλο…
Υ.Γ.: Περιμένω πότε θα ακουστεί το παρθενικό «πάγιες και διαρκείς ανάγκες», για να ανοίξω τις σαμπάνιες!