Έπειτα από μια σύντομη περιοδεία στην Ευρώπη, η Formula 1 επιστρέφει προσωρινά εκτός αυτής και πιο συγκεκριμένα στον Καναδά, για τον έβδομο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Το σιρκουί του Καναδά είναι γνωστό για τους απρόβλεπτους αγώνες που έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς. Από το 2000, ο πιλότος που έχει πάρει την pole position, έχει κερδίσει μόλις τις έξι από τις 15 φορές που έχει ξεκινήσει από την πρώτη θέση. Οι αστάθμητοι παράγοντες αυξάνονται ακόμη περισσότερο φέτος, με την απόφαση της Pirelli να φέρει στον Καναδά, τα πάρα πολύ μαλακά ελαστικά. Δεδομένου ότι η «μοβ γόμα» δεν θα αντέξει αρκετά, ώστε να επιτρέψει στους οδηγούς να τελειώσουν τον αγώνα μόνο με μία επίσκεψη στα πιτς, αναμένεται να δούμε και πάλι ποικίλες στρατηγικές από τις ομάδες, όσον αφορά στην επιλογή των ελαστικών.

Όλα τα παραπάνω, ισχύουν με την προϋπόθεση ότι δεν θα βρέξει, καθώς -αν και οι προγνώσεις αλλάζουν συνεχώς- είναι αρκετά μεγάλη η πιθανότητα βροχής, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, περίπου την ώρα της εκκίνησης του αγώνα. Στην περίπτωση αυτή, τα δεδομένα ανατρέπονται και όλα ξεκινούν από την αρχή.

Το Grand Prix του Καναδά αρχίζει στις 21:00, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και θα μεταδοθεί ζωντανά από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤHD και διαδικτυακά από το www.ert.gr. Μία ώρα νωρίτερα (20:00), θα προηγηθεί η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.  

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Δημήτρης Μιχελακάκης, πρόεδρος της ΟΜΑΕ, καθώς και η δημοσιογράφος του ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.