current views are: 8

10 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση15:31

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ»: Project Ελληνικό

Project Ελληνικό: Η μεγάλη ιδιωτικοποίηση, αλλά και  μία  μοναδική – ιστορία από το… αύριο και το διάστημα στις «Ιστορίες»

Δημοσίευση 15:31’

Project Ελληνικό: Η μεγάλη ιδιωτικοποίηση, αλλά και  μία  μοναδική – ιστορία από το… αύριο και το διάστημα στις «Ιστορίες»

Project Ελληνικό: Η μεγάλη ιδιωτικοποίηση, αλλά και  μία  μοναδική – ιστορία από το… αύριο και το διάστημα στις «Ιστορίες», με τον Αλέξη Παπαχελά, τη Σία Κοσιώνη και τον Παύλο Τσίμα την Τρίτη 14 Ιουνίου  στις 23.15 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Project Ελληνικό: Η μεγάλη ιδιωτικοποίηση, το έργο που διχάζει – μια επένδυση που περνά μέσα από ένα πολιτικό και οικονομικό σίριαλ 15 ετών.

Ο Παύλος Τσίμας και η κάμερα του ΣKAI μπήκαν σε κάθε γωνιά του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού και καταγράφουν όλες τις πλευρές της υπόθεσης: Από το 15ετές βάλτωμα της αξιοποίησής του, τα πρώτα σχέδια, τις μελέτες που δεν προχώρησαν ποτέ, έως την συμφωνία πώλησής του, τις αντιδράσεις και το σχέδιο για τη μεγαλύτερη επένδυση αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Και μια – αποκλειστική και μοναδική – ιστορία από το… αύριο και το διάστημα:

Η Σία Κοσιώνη ταξιδεύει στα 35 χιλιάδες πόδια πάνω από τον Ατλαντικό όπως οι αστροναύτες – σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας: Είναι η πρώτη ελληνίδα δημοσιογράφος που πήρε μέρος στο καινοτόμο πείραμα παραβολικών πτήσεων του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού, στο οποίο συμμετέχει ομάδα Ελλήνων επιστημόνων από το Τμήμα Χημικών του ΑΠΘ.

Μια συγκλονιστική ιστορία κι εμπειρία στον αέρα, καταγεγραμμένη λεπτό προς λεπτό από την κάμερα του ΣΚΑΙ, από ένα καινοτόμο πείραμα το οποίο ανοίγει νέους δρόμους για τη βελτίωση της ζωής των αστροναυτών αλλά και για τις νέες τεχνολογίες στη βιομηχανία.

Την Τρίτη, 14 Ιουνίου, στις 23.15 στον ΣΚΑΙ και τις «Ιστορίες».