Εν αναμονή πλέον της απόφασης του ΣτΕ για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, για την τιμή εκκίνησης των τεσσάρων δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών, που σήμερα συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του ανώτατου ακυρωτκού δικαστηρίου.

Η αίτηση ασφαλιστικών τoυ Mega Channel (Ανώνυμη Εταιρεία «Τηλέτυπος Τηλεοπτικών Προγραμμάτων») συζητήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, επί περίπου τρεις ώρες,  με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου.

Το Mega, ουσιαστικά, στρέφεται κατά της υπ' αριθμ. 7984/2016 απόφασης των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών, με την οποία καθορίσθηκε στα τρία εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις τέσσερις «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Σημειώνεται, ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που το ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπείται στο ΣτΕ, εκτός από το ΝΣΚ, και από δικηγόρους.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της, η οποία αναμένεται μετά τις 23 Ιουνίου.

Παράλληλα, κατατέθηκαν ανάλογες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Αlpha και Star Channel, χωρίς ακόμη να έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησή τους.

Υπενθυμίζεται, ότι οι 23 αιτήσεις ακύρωσης (κύριες προσφυγές) σχεδόν όλων των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών θα συζητηθούν στις 4 Ιουλίου στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Ν. Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γ. Παπαγεωργίου.