Άμεση ήταν η απάντηση του ομίλου ΣΚΑΪ στο εξώδικο που απέστειλε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, αναφορικά με την συνέντευξη του Ανδρέα Βγενόπουλου στις 11 Μαΐου που μετέδωσε ο σταθμός.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΚΑΪ αναφέρει ότι «μεταδίδει όλα τα γεγονότα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υιοθετεί ή απορρίπτει τις όποιες καταγγελίες ή απόψεις εκφράζονται, πολύ περισσότερο όταν μεταδίδονται μέσω μιας δημόσιας και ανοικτής συνέντευξης τύπου».

Ο ΣΚΑΪ σημειώνει επίσης πως θέτει στη διάθεση της Προέδρου του Αρείου Πάγου τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει και λειτουργεί - τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Στο εξώδικό της η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζητά να ανακληθούν ρητά, όπως αναφέρει, τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου ο επιχειρηματίας περί δήθεν εμπλοκής της, όπως σημειώνει, «για την πιθανολογούμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων».

Παραλήπτης του εξώδικου ήταν και ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος σε δήλωση του εξέφρασε τη λύπη του, «καθώς η κα. Θάνου δεν επέλεξε να αναμένει το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται σε βάρος της και προτίμησε την επικοινωνιακή αντιδικία που δεν αρμόζει στην σοβαρή αυτή υπόθεση».

Αναλυτικά, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρει, «αντιλαμβάνομαι ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Β. Θάνου έβγαλε σχετική ανακοίνωση, αλλά έδωσε και στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο εξώδικης δήλωσης, την οποία με καθυστέρηση περίπου 40 ημερών μού επέδωσε, προκειμένου να αποκαταστήσω την προσβολή της προσωπικότητάς της.

Υπενθυμίζω ότι την είχα καλέσει δημοσίως να αντιμετωπίσει την μηνυτήρια αναφορά εις βάρος της με ψυχραιμία και σεβασμό στις νόμιμες διαδικασίες και να μην επιχειρήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης για δημιουργία εντυπώσεων.

Είμαι, πλέον, υποχρεωμένος να δημοσιοποιήσω και εγώ προσεχώς τη δική μου απάντηση στην εξώδικη πρόσκλησή της, ακολουθώντας την ίδια οδό. Εκφράζω τη λύπη μου, διότι η κ. Θάνου, για λόγους που ασφαλώς η ίδια γνωρίζει, δεν επέλεξε να αναμένει το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εις βάρος της και προτίμησε τη μη αρμόζουσα για τη σοβαρή αυτή υπόθεση επικοινωνιακή αντιδικία».