Έως και 8 μπορεί να φτάσουν οι αιτήσεις για... 4 τηλεοπτικές άδειεςπανελλαδικής εμβέλειας. Έως τώρα ΣΚΑΙ πρώτος, ΣΤΑΡ και ΑΝΤ 1 έχουν καταθέσει τους φακέλους με τα σχετικά παράβολα, ενώ εντύπωση προκαλεί η καθυστέρηση του "Ε" που μέχρι χθες ανέβασε το ποσό εκκίνησης στα 35 εκατομμύρια ευρώ.  

Όσοι κινούνται ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΩΝ μήντια, παλιοι και κυριως νεοι παίχτες περιμένουν να δούν, τις συμμαχίες που θα επιδιώξει να σχηματίσει η κυβέρνηση με τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και ποια κανάλια θα γίνουν υποδοχείς επενδυτών. Δηλαδή όλη η ιστορία κατά την άποψή μας και τις πληροφορίες έχει δύο στάδια. Την αδειοδοτηση και την εξέταση των φακέλων και κατόπιν την δρομολογούμενη συμμαχία με φίλα προσκείμενα κανάλια, πλην του ΑΠΕ που βαδίζει καθαρά στο δρόμο της ΕΡΤ. Μπορεί δηλαδή να δούμε επενδυτές, επιχειρηματίες, εφοπλιστές να μην παίρνουν απευθείας άδειες αλλά να γίνονται σύμμαχοι σε ΄εποπτευόμενα ΄κανάλια.

Οι άνθρωποι του "Ε" θα καταθέσουν τον ογκώδη φάκελο ως τις 4 του μήνα. Από την Θεσσαλονίκη έρχεται ο νέος παίχτης, λένε ότι φορά... ασπρόμαυρη φανέλα και ότι πρόκειται για τον κ. Ιβάν Σαββίδη που ενδιαφέρεται και για την συχνότητα του TV Makedonia. Όπως εδώ και καιρό, έχει γίνει γνωστό. Άλλωστε ο όμιλος ΑΝΤ1 δεν μπορεί να έχει δύο άδειες.

Άδεια θα καταθέσουν και τα συνδρομητικά κανάλια οπου εκεί μπορεί να διαμορφωθεί ένα περίεργο μπουκέτο που ακόμα ουδείς ξέρει πως θα διαμορφωθεί. Πάντως η κυβέρνηση θέλει ένα τηλεοπτικό τοπίο που να περιλαμβάνει ένα ισχυρό κανάλι στήριξης πλην φυσικα της ΕΡΤ, για την οποια δεν ακούγονται και τοσο κολακευτικά λογια….

Απο τους νέους παίχτες οι καταθέσεις μπορεί να φτάσουν τις οκτώ, ενώ  ακούγεται σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση για άδεια τηλεοπτικού σταθμού γνωστού καλλιτέχνη, ενώ αναμένεται και το τι θα κανει ο Alpha με τα δεκάδες προβλήματα της ιδιοκτησίας του. 

Φυσικά το πρόβλημα λέγεται Mega, όπου εκει δεν φαίνεται φως στο τούνελ και αν καταφέρουν να πάρουν την φορολογική ενημερότητα με τόσα χρέη. Σκέψεις προκαλεί, και η έκδοση φορολογικής ενημερότητας και σε άλλους σταθμούς με τα χρέη να ξεπερνούν τα 800 εκατ. ευρώ στις τράπεζες. Πως τακτοποιήθηκαν όλα αυτά και ξεπεράστηκε ο σκόπελος της ενημερότητας όταν ο απλός πολίτης ούτε το γκισέ δεν μπορεί να πλησιάσει; Εξοφλήθηκαν ή έγινε διακονία χρεών προς το ΙΚΑ; Αλλα πως θα συνενώσουν 4 άδειες να δώσουν τη φορολογική ενημερότητα; ειναι ενα ερώτημα που χρήζει νόμιμης απάντησης.

Ακούγεται ακόμα πως ο Φώτης Μπόμπολας μπορεί να καταθέσει ξεχωριστό φάκελο, ενώ οι νέοι παίχτες που μπαίνουν στο παιχνίδι ειναι ο επιχειρηματικός όμιλος του Τούρκου πρώην παρουσιαστή, αλλα με Έλληνες "παίχτες", και μια ομάδα νέων εφοπλιστών προσκείμενοι στον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Κρατήστε την πληροφορία του γνωστού καλλιτέχνη που φέρεται να θέλει δική του συχνότητα έστω και θεματικού καναλιού, συνεπικουρούμενη απο γαλλικά κεφάλαια. Μετα τη λήξη της προθεσμίας που ειναι η Δευτέρα, θα συνέλθει η αρμόδια επιτροπή για να ανοίξει τους σφραγισμένους φακέλους, ενώ η διαδικασία δημοπρασίας των 4 αδειών ειναι προγραμματισμένη για τα μέσα Αυγούστου απο 12 έως 17 χωρίς αυτο να σημαίνει ότι μπορεί να μη καθυστερήσουν. 

Η εξεταστική επιτροπή 

Πάντως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση των δανειακών συμβάσεων των ΜΜΕ το 70% ειναι ακάλυπτοι και... ωραίοι με τα δάνεια να αγγίζουν τα 800 εκατομμύρια ευρώ. 70 κούτες υλικό περιμένει την εξεταστική επιτροπή με μπροστάρη τον ΔΟΛ που οφείλει 153 εκ. Ευρώ. Για το δάνειο δε των 30 εκατ. ευρώ απο την Εθνική λέγεται ότι υπάρχει η υποθήκευση έναντι 18 εκ. του κτιρίου της Μιχαλακοπούλου.