Ακόμα πιο ζοφερό γίνεται το τοπίο για το Mega μετά από και από σημερινή απόρριψη αίτησης εξυγίανσης από την πλευρά των τραπεζών.

Μετά το χθεσινό διoικητικό συμβούλιο, οι μέτοχοι του καναλιού κατέθεσαν ένα μνημόνιο για την εξυγίανση του καναλιού προς τις πιστώτριες τράπεζες, στο οποίο περιλαμβάνονταν τα βήματα για την αντιμετωπιση της οικονομικής δυσχέρειας που έχει περιέλθει τους τελευταίους μήνες ο σταθμός. 

Ωστόσο, οι εμπλεκομένες τράπεζες απέρρριψαν το εν λόγω σχέδιο που παρουσίασαν οι μέτοχοι, με αποτέλεσμα το αδιέξοδο να γίνεται ακόμα μεγαλύτερο για το κανάλι της Μεσογείων.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2,5 μήνες, συνεχίζουν την σκληρή τους στάση, προχωρώντας σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού. 

Εξάλλου, χθες, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, του τηλεοπτικού σταθμού για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων 4 τηλεοπτικών αδειών (3 εκατ. ευρώ η κάθε μια). 

Το Mega Channel, στρεφόταν κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 αποφάσεως των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις 4 «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».