current views are: 13

4 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση15:17

Νέα ξένη σειρά: «What Remains»

Αστυνομική, δραματική σειρά μυστηρίου, παραγωγής BBC 2013.

Δημοσίευση 15:17’

Αστυνομική, δραματική σειρά μυστηρίου, παραγωγής BBC 2013.

Αστυνομική, δραματική σειρά μυστηρίου, παραγωγής BBC 2013.

Σκηνοθεσία: Κόκι Γκιεντρόιτς  («The  Hour», «Οι  κατάσκοποι  της  Βαρσοβίας»).

Παίζουν: Ντέβιντ Θρελφάλ, Άμπερ Ροζ Ρέβα, Ράσελ  Τόβι, Τζέσικα Γκάνινκ, Ντέβιντ Βάμπερ, Ντενίς Γκογκχ, Βικτόρια Χάμιλτον, Ιντίρα Βάρμα, Κλάουντι Μπλάκλι, Στίβεν Μάκιντος¬¬, Αλεξάντερ Άρνολντ.

Υπόθεση: Ένα νεαρό ζευγάρι ανακαλύπτει στη σοφίτα  πάνω από το διαμέρισμα όπου έχει μόλις μετακομίσει, το πτώμα μιας τριαντάχρονης γυναίκας. Το θύμα, η Μελίσα Γιονγκ, έχει εξαφανιστεί  εδώ και δύο χρόνια αλλά ποτέ δεν είχε δηλωθεί από κανέναν, ως αγνοούμενη. Ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Λεν Χάρπερ, ο οποίος συνταξιοδοτείται εκείνες τις μέρες, αναλαμβάνει την εξιχνίαση του εγκλήματος. Όλοι οι ένοικοι του κτιρίου δηλώνουν πως δεν γνώριζαν πολύ καλά το θύμα και πίστευαν ότι είχε μετακομίσει. Ο Λεν βρίσκει τη συμπεριφορά τους ύποπτη, υποψιάζεται  πως όλοι  κάτι κρύβουν και ότι ο δολοφόνος της άτυχης γυναίκας κρύβεται ανάμεσά τους.

Μετά τη συνταξιοδότησή του, η αστυνομία δεν δείχνει ιδιαίτερο ζήλο για την υπόθεση, πιστεύοντας πως μάλλον  πρόκειται  περί αυτοκτονίας ενός μοναχικού ατόμου, χωρίς συγγενείς και φίλους, εφόσον κανείς δεν την αναζήτησε για δύο  χρόνια. Προσπαθώντας να καλύψει τη μοναξιά του και μη  μπορώντας να ανεχτεί την αδιαφορία των ενοίκων  της πολυκατοικίας  και γενικά της κοινωνίας, αποφασίζει να συνεχίσει  να ερευνά την υπόθεση ως ιδιώτης, με απρόσμενα και ανατρεπτικά αποτελέσματα.

 

Δευτέρα 04/07/2016, στις 22:00

Επεισόδιο 1ο. Ο  Μάικλ και η έγκυος φίλη του Βίντια  μετακομίζουν στο νέο διαμέρισμά τους, όπου ανακαλύπτουν ότι από μία μεγάλη κηλίδα στο ταβάνι, κάτι  στάζει. Ανεβαίνοντας στη σοφίτα ανακαλύπτουν ένα πτώμα σε αποσύνθεση. Ο μοναχικός επιθεωρητής Λεν Χάρπερ, ο οποίος συνταξιοδοτείται  σε μία εβδομάδα και η συνάδελφός του αναλαμβάνουν την υπόθεση. Το  θύμα είναι η Μελίσα  Γιονγκ, ιδιοκτήτρια ενός από τα διαμερίσματα, η οποία έχει εξαφανιστεί εδώ και δύο χρόνια, αλλά κανείς δεν έκανε τον κόπο να την αναζητήσει, ούτε καν να δηλώσει την εξαφάνισή της.  Ο Λεν ζητάει πληροφορίες από τους υπόλοιπους ενοίκους. Ο καθένας απ’ αυτούς δηλώνει άγνοια ως προς το τι συνέβη και πως υπέθεσαν ότι είχε μετακομίσει. Μετά τη συνταξιοδότησή του, αντιμέτωπος  μ’ αυτή τη σκληρή και απάνθρωπη αδιαφορία των ενοίκων για έναν συνάνθρωπό τους και γενικά της κοινωνίας, ο Λεν αποφασίζει να συνεχίσει την έρευνα, αποκρύπτοντας πως δεν είναι πια αστυνόμος.  Μία μέρα, ενώ βρίσκεται στο διαμέρισμα του θύματος, κάποιος τον χτυπάει στο κεφάλι και εξαφανίζεται. 

Επεισόδιο 2ο. Η Βίντια,  η οποία πιστεύει  πως ο Λεν είναι αστυνομικός,  περιποιείται το τραύμα του τελευταίου. Αυτός της εκμυστηρεύεται ότι υποψιάζεται πως η Μελίσα δολοφονήθηκε και ζητάει  τη βοήθειά  της. Ο Μάικλ  καταλαβαίνει ότι οι υπόλοιποι ένοικοι αγνοούν την ύπαρξη της Λιζ στο διαμέρισμα του Τζόι και πιστεύουν, πως μένει μόνος του.  Η Πετρίσια  γνωρίζει  τον Άνταμ, τον  έφηβο  γιο του Κίερον, για τον οποίο  δεν γνώριζε τίποτα, όπως και αυτός δεν ήξερε γι’ αυτήν. Η Πέγκι θέλει να φύγει και να μείνει  μόνη της, αλλά για κάποιον λόγο  φοβάται την  Ελέιν.  Ο Λεν ανακαλύπτει  πως οι δύο γυναίκες είχαν πείσει τη Μελίσα να ποζάρει  για ένα φυλλάδιο  μόδας, το οποίο δεν δημοσιεύτηκε  ποτέ.  Η Βίντια  και ο Μάικλ καλούν τους ενοίκους σ’ ένα πάρτι γνωριμίας, ενώ κάποιος  τηλεφωνεί  στον Λεν και του λέει «καλύτερα που πέθανε».

Τρίτη 05/07/2016, στις 22:00

Επεισόδιο 3ο. Η Βίντια  βλέπει έναν άντρα με κουκούλα  να φεύγει τρέχοντας από το διαμέρισμα της Μελίσα.  Ανεβαίνοντας να ελέγξει τι έχει συμβεί, ανακαλύπτει ότι ο εισβολέας έχει γράψει στον τοίχο  «ΣΚΑΝΚ». Ενημερώνει τον Λεν και μέσω του κινητού της Μελίσα, το οποίο κλέβει από την αστυνομία ο Λεν, ανακαλύπτουν μια φίλη της, η οποία τους λέει ότι  η Μελίσα  πρέπει να είχε σχέση με κάποιον παντρεμένο. Αποδεικνύεται  ότι ο άνθρωπος με τον οποίο είχε σχέση η Μελίσα  ήταν ο Κίερον και πως ο Άνταμ, γνώριζε για τη σχέση και την αντιπαθούσε γιατί πίστευε ότι ήταν υπεύθυνη  για τον αλκοολισμό του. Η Ελέιν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, για  να αποτρέψει την Πέγκι να μετακομίσει. Ο Μάικλ κάνει έρωτα στη  Λιζ, μόνο και μόνο για να εκδικηθεί τον Τζόι, που ήταν  παλιός καθηγητής του, τον οποίο αντιπαθούσε. Η Βίντια πέφτει, βάζοντας σε κίνδυνο το μωρό, αλλά το αντιλαμβάνεται η Λιζ και καλεί βοήθεια. Ο Μάικλ μαθαίνει ότι ο Τζόι δεν κρατούσε αιχμάλωτη τη Λιζ και ότι ζούσαν μαζί επί οκτώ χρόνια. Με τόσα μυστικά και ψέματα θα μπορέσει άραγε ο Λεν να ανακαλύψει την αλήθεια;  Ποιος είναι τελικά ο δολοφόνος  της άτυχης  γυναίκας;

Επεισόδιο 4ο (τελευταίο). Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, ο Λεν είναι θυμωμένος και απογοητευμένος, που η έρευνα της αστυνομίας  δεν κατέδειξε ότι η Μελίσα δολοφονήθηκε. Ενώ ανακρίνει τον Τζόι, επειδή του είχε κρύψει ότι ήταν καλός φίλος της μητέρας της Μελίσα, αυτός θυμάται πως είχε βρει το πτώμα της στη σοφίτα. Αργότερα ομολογεί στην αστυνομία πως αυτός τη σκότωσε, αλλά ο Λεν δεν τον πιστεύει, ειδικά όταν ανακαλύπτει ότι η Λιζ καταζητείται από την αστυνομία για τον ύποπτο θάνατο του πατριού της.  Μήνες αργότερα και ενώ  η υπόθεση έχει προφανώς διευθετηθεί -η Βίντια έχει χωρίσει με τον Μάικλ και μεγαλώνει μόνη το μωρό της- ο Λεν έχει μετακομίσει στο διαμέρισμα της Μελίσα,  τα ερωτήματα παραμένουν: αν έχει βρεθεί όντως ο δολοφόνος της Μελίσα και αν οι ένοικοι είναι πια ασφαλείς ή υπάρχουν μυστικά που παραμένουν κρυμμένα πίσω από τις κλειστές  πόρτες;