Εννέα από τους έντεκα φακέλους που κατατέθηκαν χθες, για διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας, για  ήταν σωστοί, σύμφωνα με τον έλεγχο που ξεκίνησε χθες αργά το βράδυ, αλλά συνεχίστηκε και σήμερα. Ωστόσο, δόθηκε μια εβδομάδα διορία για συμπληρωματικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη (City News ART TV) καθώς και της Τηλέτυπος (Mega) έχουν απορριφθεί ήδη. 

Ήδη μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, κατά την πρώτη φάση, της διαγωνιστικής διαδικασίας, άρχισε η διαδικασία ανοίγματος των φακέλων και ελέγχου των απαιτούμενων δικαιολογητικών. 

Το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας

Έως τις 14 Ιουλίου, το αργότερο θα ανακοινωθούν επίσημα τα επιχειρηματικά σχήματα που κατέθεσαν άρτιο φάκελο υποψηφιότητας και θα περάσουν στη β’ φάση της διαδικασίας. Εν συνεχεία θα κληθούν να προσκομίσουν το παράβολο των τριών εκατομμυρίων ευρώ που θα είναι η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας και ο οριστικός κατάλογος των συμμετεχόντων σε αυτήν θα ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου. Ενώ σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, η νέα τηλεοπτική χρονιά θα μας βρει με το νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Οι 11 «μνηστήρες» που κατέθεσαν φάκελο

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Επικρατείας οι 11 που θα διεκδικήσουν τις τέσσερις άδειες είναι οι εξής:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΣΚΑΙ ΑΕ

2.  ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - STAR CHANNEL

3.  ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ

4.  DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5.  ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ

6.  ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

7.  ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ

8.  ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. - “EPSILON TV”

9.  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

10. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL

11.  City News ΑRΤ TV

Τι συζητήθηκε στο ΣτΕ - Εν αναμονή της απόφασης για τις προσφυγές των καναλαρχών

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις 23 αιτήσεις ακυρώσεως κατά των πράξεων για το διαγωνισμό για τη χορήγηση αδειών υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Κατά τη συζήτηση οι δικηγόροι των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna, Αlpha, ΣΚΑΪ, Star Channel και Epsilon TV (E-TV) και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας εξέθεσαν τις αντιρρήσεις τους  για το διαγωνισμό και ζήτησαν για τις τηλεοπτικές άδειες, να κριθούν αντισυνταγματικές οι υπουργικές αποφάσεις.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου έδωσε προθεσμία στις δύο πλευρές να αποστείλουν μέχρι τις 20 Ιουλίου τα υπομνήματά τους. Επιφύλαξε όμως και μια σκληρή δήλωση προς πάσα κατεύθυνση κα ειδικά προς όσους διεκδικούν μια άδεια, διαμηνύνοντας πριν από την έναρξη της συζήτησης ότι οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, "δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται, ούτε υποκύπτουν σε πιέσεις" ενώ πρόσθεσε "ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν για το αντίθετο".

Η Εύα Καϊλή και η Μαρία Σπυράκη για τις τηλεοπτικές άδειες:

Ντ. Γκ.