MEDIA

Αυτοί είναι οι 11 υποψήφιοι για τις 4 τηλεοπτικές άδειες

της Ντέπυς Γκολεμά - Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2016, 17:27 / Ανανεώθηκε 5 Ιουλίου 2016, 18:00
Αυτοί είναι οι 11 υποψήφιοι για τις 4 τηλεοπτικές άδειες
Facebook Twitter Whatsapp

Έντεκα παλιοί και νέοι υποψήφιοι τηλεοπτικών αδειών κατέθεσαν τα σχετικά έγραφα. Θα παλέψουν για 4 άδειες πανελλήνιας τηλεοπτικής εμβέλειας, ξεκινώντας από το μηδέν ακόμα και αν κατέχουν σταθμούς και μαγαζιά που πρωταγωνιστούν από το 1989 στον χώρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έντεκα παλιοί και νέοι υποψήφιοι τηλεοπτικών αδειών κατέθεσαν τα σχετικά έγραφα. Θα παλέψουν για 4 άδειες πανελλήνιας τηλεοπτικής εμβέλειας, ξεκινώντας από το μηδέν ακόμα και αν κατέχουν σταθμούς και μαγαζιά που πρωταγωνιστούν από το 1989 στον χώρο.

Ποιοι είναι ποιοι:

Βαρδής Βαρδινογιάννης

Ο Κρητικός μεγιστάνας, έχει 5 παιδιά, τον Γιάννη (Τζίγγερ), τη Χριστιάννα, τον Γιώργο, τον Νίκο και τη Βαρδιάννα. Είναι επικεφαλής του Ομίλου Εταιρειών Motor Oil.  Μεγαλοβιομήχανος, εφοπλιστής και επικεφαλής του ομίλου επιχειρήσεων της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Θεωρείται από τους ισχυρότερους (αν όχι ο ισχυρότερος) παράγοντες της ελληνικής οικονομίας ενώ σύμφωνα με την Lloyd's συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των ισχυρότερων παραγόντων της παγκόσμιας ναυτιλίας. Έχει μακρά παράδοση στο χώρο των Μέσων ενημέρωσης  ως μεγαλομέτοχος του MEGA αλλά και του STAR

Σταύρος Ψυχάρης

Ο  κληρονόμος της αυτοκρατορίας Λαμπράκη, Σταύρος Ψυχάρης είναι Πρόεδρος του ΔΟΛ από το 2009. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης δημοσιογραφικής και εκδοτικής σταδιοδρομίας του, ο Σ. Ψυχάρης υπήρξε  συνομιλητής του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και  πολλών  ισχυρών  της πολιτικής ζωής, με στενούς δεσμούς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που στην κυβέρνηση Παπανδρέου, ο Λαμπράκης μεσολάβησε και έγινε  υπουργός πολιτισμού, περίοδο που χτιζόταν το Mέγαρο Μουσικής και που τώρα πέρασε στα χέρια του κράτους.

Στο Συγκρότημα Λαμπράκη επι της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ μεσουρανούσαν τα γεύματα σε γνωστό – κλειστό ρεστοράν της Αθήνας- όπου ο Ψυχάρης για λογαριασμό του Λαμπράκη καθόριζε σε μεγάλο βαθμό την πολιτική ζωή της χώρας.  Ο Σταύρος Ψυχάρης συγκαταλέγεται της ισχυρότερους παράγοντες της πολιτικής, οικονομικής και μιντιακής ζωής της χώρας. Παρότι έχει προβλήματα με την υγεία του δεν παύει να ασχολείται με τα τηλεοπτικά. Ο γιος του Ανδρέας διετέλεσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αλλά τώρα δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις στο Λονδίνο.

Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας

Ο Φώτης Μπόμπολας αντικατέστησε τον πατέρα του Γιώργο, στο εμβληματικό γραφείο της Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου, όπου ο Γιώργος Μπόμπολας επί περίπου 45 χρόνια συνάντησε και συζήτησε με προσωπικότητες από όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής και πήρε αποφάσεις που αφορούσαν όλη τη δημόσια σφαίρα της χώρας. Μεγαλοεργολάβος των δημοσίων έργων, χρόνια ολόκληρα παίζει σημαντικό ρόλο στη δημόσια ζωή της χώρας. Εκ των μεγαλομετόχων του MEGA.

Μίνως Κυριακού

Ο Μίνωας Κυριακού είναι εφοπλιστής και μεγαλοεπιχειρηματίας. Ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες. πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009), είχε τότε αγοράσει και τον Πανελλήνιο Όμιλο τον οποίο και εγκατάλειψε.. Ο ΑΝΤ1 βγήκε στον αέρα πρωτοχρονιά του 1989, αλλά σταδιακά όλες οι επιχειρηματικές δράσεις πέρασαν στα χέρια του γιου του Θοδωρή Κυριακού με έδρα το Λονδίνο. Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ έχει στην κατοχή του τηλεοπτικά κανάλια στα Βαλκάνια όπου δραστηριοποιείται.

Χρήστος Καλογρίτσας

Ο 70χρονος επιχειρηματίας είναι ένας από τους βασικούς μετόχους της εφημερίδας “Πρώτη” που  εκδόθηκε τον Απρίλιο του 1986 και έκλεισε το 90. Η εφημερίδα έκλεισε βασικά, όπως θυμούνται οι παλαιοί, εξ αιτίας του χωρισμού του ΚΚΕ και της διαμάχης με τον νεοϋδρυθέντα ΣΥΝ. Στέλεχος του ΚΚΕ που είχε την απόλυτη εμπιστοσύνη του Χαρίλαου Φλωράκη και παράλληλα διατηρούσε στενές σχέσεις με το “σύστημα Ανδρουλάκη”.  Ο Χρήστος Καλογρίτσας τη σημερνή εποχή, έχει πλέον στενές επαφές με το Μέγαρο Μαξίμου.

Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο νεότερος όλων ο  48χρονος Βαγγέλης Μαρινάκης είναι εφοπλιστής και επιχειρηματίας, μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού..

Γεννήθηκε στον Πειραιά, γιος του Μιλτιάδη Μαρινάκη, εφοπλιστή και πολιτικού, και της Ειρήνης Καρακατσάνη. Είναι πρόεδρος και ιδρυτής της Capital Maritime & Trading Corp . Κατατάσσεται  στην 65η θέση, της ναυτιλίας με βαρύ πορτοφόλιο και χαρτοφυλάκιο.Το 2014 ο Μαρινάκης εξελέγη πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά με τον ανεξάρτητο συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη.

Ιβάν Σαββίδης

Ο Ιβάν Σαββίδης γεννήθηκε το 1959 στο χωριό Σάντα, της περιφέρειας Τσάλκας της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας, είναι πόντιος επιχειρηματίας και πολιτικός, γιος οικογένειας εργατών ελληνικής καταγωγής από τον Πόντο. Το 1993, εκλέχτηκε γενικός διευθυντής της μετοχικής εταιρίας «Ντονσκόι Ταμπάκ».  Σήμερα, η σύζυγος του Σαββίδη, Κυριακή Σαββίδη, αποτελεί πλέον και τυπικά, τη μεγαλομέτοχο της Donskoy Tabak, της μεγαλύτερης καπνοβιομηχανίας της Ρωσίας. Υπήρξε ενεργά μέλος του ποδοσφαίρου και έχει μεγάλη αγάπη για τον ΠΑΟΚ. Επίσης λέγεται ότι έχει πολύ στενές σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.  

Γιώργος Καρατζαφέρης

Ο Γεώργιος Καρατζαφέρης αν με η αίτησή του απορρίφθηκε,  είναι δημοσιογράφος, πολιτικός, είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ.). Από τις 8 Απριλίου 2016 είναι ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος της Εθνικής Ενότητας, στο οποίο συμμετέχει ο ΛΑ.Ο.Σ.

Φίλιππος Βρυώνης

Ο Φίλιππος Βρυώνης που διέθετε κατασκευαστική εταιρεία μπήκε δυναμικά και φέρεται αποφασισμένος να τινάξει τη μπάνκα στον αέρα. Είναι ο ισχυρός άνδρας πίσω από το κανάλι Ε, ενώ κατείχε το ΕΧΤRΑ -3 και το ZOOM TV. Έχει τις εταιρείες Ατέρμων και Εμπορικό.  

Από τους 11 υποψηφίους ασφαλώς θα επιλεγούν να γίνουν διάφορες συμμαχίες. Μην απορήσετε να δείτε παλιούς να εμπλέκονται με νέους επιχειρηματίες του χώρου, ένα κανάλι καθαρά κυβερνητικό και συμμαχίες που πριν λίγα χρόνια θα φάνταζαν εξωπραγματικές.