Ενώ αρχικά αναμενόταν να ξεκαθαριστεί χθες το τοπίο με τις τηλεοπτικές άδειες, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, τελικά η αγωνία των υποψηφίων μετατέθηκε κατά μία μέρα. Έτσι, πιθανότατα, το απόγευμα  αναμένεται να ανακοινωθούν, από την Γραμματεία Τύπου, τα ονόματα εκείνων που πήραν το «πράσινο» φως, για τη β' φάση, από την αρμόδια επιτροπή που έκανε τον έλεγχο των φακέλων, που υπεβλήθησαν, για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, στα ανακοινωθέντα ΜΜΕ και επιχειρηματικά σχήματα, δεν θα περιλαμβάνεται το Mega Channel, του οποίου ο φάκελος, δεν θεωρούνταν πλήρης, διότι δεν περιελάμβανε τραπεζική ενημερότητα.

Όμως θεωρείται πιθανόν να μην… περάσουν στη δεύτερη φάση κι αλλά ΜΜΕ, στους φάκελους των οποίων έχουν εντοπιστεί παραλείψεις. Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα προδικαστικών προσφυγών  έως τις 25 Ιουλίου και στις 2 Αυγούστου αναμένεται  να ανακοινωθεί ο οριστικός κατάλογος των σταθμών.

Οι μνηστήρες για τις τηλεοπτικές άδειες

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΣΚΑΙ ΑΕ

2.  ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - STAR CHANNEL

3.  ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ

4.  DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5.  ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ

6.  ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

7.  ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ

8.  ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. - “EPSILON TV”

9.  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

10. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL

Ενώ τις προηγούμενες ημέρες απορρίφθηκε επίσημα η αίτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη, μέσω της εταιρείας CITYNEWS για τηλεοπτική άδεια, καθώς ο φάκελος δεν ''συνοδευόταν από το παράβολο υπέρ του Δημοσίου''.

Η διαδικασία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί στο διάστημα 12 με 17 Αυγούστου: