Την ώρα που σήμερα το βράδυ αναμένεται η ανακοίνωση για την πρώτη επιλογή των εταιρειών που έχουν καταθέσει αιτήσεις για τηλεοπτική άδεια, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος με ανακοίνωσή του κηρύσσει άγονο τον διαγωνισμό για την ανακήρυξη εταιρείας που θα αναλάμβανε τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την κατακύρωση των τεσσάρων αδειών.

Ο εν λόγω διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί στις 4 Ιουλίου και αφορούσε “τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και εγκατάσταση του πληροφοριακού συστήματος που απαιτείται για την δημοπρασία χορήγησης” των τεσσάρων, όπως είναι ο μέχρι τώρα σχεδιασμός, αδειών.

Ωστόσο, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο διαγωνισμός ματαιώνεται και κηρύσσεται άγονος, λόγω του ότι δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.

Αυτό πιθανότατα να σημάνει εμπλοκή και καθυστέρηση στην όλη διαδικασία που, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα ολοκληρώνονταν στις 17 Αυγούστου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, τη δουλειά της εταιρείας πληροφορικής θα αναλάβει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, 
η οποία τη Δευτέρα θα καλέσει και τους δέκα υποψηφίους πλην του Γιώργου Καρατζαφέρη, για την επόμενη φάση του διαγωνισμού. Διευκρινίζεται ότι προσκαλούνται όλοι γιατί υπάρχει η δυνατότητα έφεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, στα ανακοινωθέντα ΜΜΕ και επιχειρηματικά σχήματα, δεν θα περιλαμβάνεται το Mega Channel, του οποίου ο φάκελος, δεν θεωρούνταν πλήρης, διότι δεν περιελάμβανε τραπεζική ενημερότητα.

Όμως θεωρείται πιθανόν να μην… περάσουν στη δεύτερη φάση κι αλλά ΜΜΕ, στους φάκελους των οποίων έχουν εντοπιστεί παραλείψεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα προδικαστικών προσφυγών  έως τις 25 Ιουλίου και στις 2 Αυγούστου αναμένεται  να ανακοινωθεί ο οριστικός κατάλογος των σταθμών.

Δείτε το έγγραφο ακύρωσης του διαγωνισμού εδώ