Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) θα αναλάβει την ηλεκτρονική δημοπρασία για την κατακύρωση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από την ακύρωση του σχετικού διαγωνισμού, καθώς δεν εμφανίστηκε καμία εταιρεία διατεθειμένη να φέρει εις πέρας το συγκεκριμένο έργο.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί στις 4 Ιουλίου και αφορούσε στον “σχεδιασμό, ανάπτυξη και εγκατάσταση του πληροφοριακού συστήματος που απαιτείται για την δημοπρασία χορήγησης”.

Επειδή λοιπόν η κυβέρνηση επείγεται να τελειώσει η διαδικασία των αδειών μέσα στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί (έστω με λογικές καθυστερήσεις), δεν θα απευθυνθεί εκ νέου στην αγορά αλλά θα απευθυνθεί στην ΕΕΤΤ.

Σε μια ανεξάρτητη αρχή δηλαδή, που εποπτεύει τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και την ταχυδρομική κίνηση. Οπότε, αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, η ΕΕΤΤ θα καλέσει τη Δευτέρα και τους δέκα υποψηφίους που πέρασαν από την προκαταρκτική φάση του διαγωνισμού (εξαιρείται το Art Channel του Γιώργου Καρατζαφέρη, που αποκλείστηκε) για να συμμετάσχουν στο επόμενο σκέλος.

Προσκαλούνται και οι δέκα και όχι μόνο όσοι πέρασαν από τις δαγκάνες της Grant Thornton, καθώς υπάρχει η δυνατότητα έφεσης.