Απάντηση στη γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δίνει το MEGA, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξέσπασε με αφορμή την φορολογική ενημερότητα της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ.

Ειδικότερα, το MEGA τονίζει πως η ανακοίνωση της ΓΓΕΕ «βρίθει ανακριβειών λαθών και παραλείψεων και δημιουργεί νέα ερωτήματα για τις σκοπιμότητες που υπηρετεί» και σημειώνει:

  • Η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε έχει προσκομίσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Τα σχετικά έγγραφά έχουν παραληφθεί από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
  • Η Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. έχει προσκομίσει ασφαλιστική ενημερότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
  • Η Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. έχει προσκομίσει τραπεζική ενημερότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
  • Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη έχει υποβάλει υπεύθυνη αρνητική δήλωση στην οποία επισημαίνεται ότι δεν έχει προβεί σε σύναψη δανείων που αφορούν την προς αδειοδότηση δραστηριότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή.
  • Η μέτοχος Prime Applications A.E. με ποσοστό συμμετοχής στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ 2,68% μέσω αγοράς μετοχών από το χρηματιστήριο, έχει προσκομίσει ασφαλιστική ενημερότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή.
  • Η μέτοχος Prime Applications Α.Ε. κατέθεσε αποδεικτικό ενημερότητας για χρέη προς το δημόσιο στην επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
  • Η μέτοχος Prime Applications A.E. έχει υποβάλει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει συνάψει δάνεια για την αγορά μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή.

Στη συνέχεια, το MEGA απευθύνει δύο ερωτήματα στη γενική γραμματεία:

Γιατί δεν φρόντισε να ελέγξει τον φάκελο που υπέβαλλε η εταιρία  ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε;

Ποιος και γιατί ‘’διέρρευσε’’ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ψευδή είδηση ότι η εταιρία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε δεν διαθέτει φορολογική ενημερότητα;

«Σε κάθε περίπτωση ακόμα και ο πιο αφελής αντιλαμβάνεται την προσπάθεια  κυβερνητικών κύκλων να βάλουν λουκέτο στο Mega» τονίζει ο τηλεοπτικός σταθμός και καταλήγει:

Αναμένουμε την ενδελεχή μελέτη και την άμεση δημοσίευση των φακέλων υποψηφιότητας  των άλλων εταιριών, όπως ακριβώς πράττει η επιτροπή με τον φάκελο του MEGA.