To Mεγάλο Κανάλι έμεινε τελικώς εκτός της τελικής φάσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς απερρίφθη η ένσταση της Τηλέτυπος. Η εξέλιξη αυτή είναι ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο για τη βιωσιμότητα του Μεγάλου Καναλιού, του οποίου οι μέτοχοι έχουν «βγάλει τα μαχαίρια» μεταξύ τους για το ποιος ευθύνεται για το μαρασμό του, προκειμένου να αποποιηθούν των ευθυνών τους και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Όμως παρά το κλίμα που προσπαθούν να καλλιεργήσουν εδώ και καιρό συγκεκριμένοι κύκλοι για τη δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει το Mega, επιρρίπτοντας ουσιαστικά ευθύνες στην κυβέρνηση, ΟΛΟΙ γνωρίζουν την αλήθεια. Και ποια είναι αυτή; Πώς το Mega, ανήκει σε ανώνυμη εταιρεία, η οποία έχει τρεις ισχυρούς βασικούς μετόχους: Την οικογένεια Μπόμπολα, την οικογένεια Βαρδινογιάννη και τον Σταύρο Ψυχάρη. Οι δύο πρώτοι μάλιστα είναι από τις ισχυρότερες επιχειρηματικές οικογένειες στην Ελλάδα.

Οπότε ευλόγως δημιουργείται το ερώτημα γιατί οι βασικοί μέτοχοι του Mega δεν έβαλαν το... χέρι στην τσέπη κατά τη διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και άφησαν το κανάλι στην «τύχη» του και τους εργαζομένους στον «αέρα» επί μήνες; Το μόνο που έκαναν είναι να επιρρίπτει ο ένας βασικός μέτοχος τις ευθύνες στον άλλον και να βάζουν κέντρα να διαστρεβλώνουν την αλήθεια, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση και ο υπουργός Επικρατείας θέλουν να κλείσουν το Mega.

Ο μόνος που αποτύπωσε την πραγματικότητα είναι ο Φώτης Μπόμπολας, που κατά τη διάρκεια της ακρόασής του από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, παραδέχθηκε πως για την παρακμή του καναλιού ευθύνονται οι μέτοχοί του. Η ομολογία του αυτή προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των κ.κ. Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη, που μέσω φιλικών τους κύκλων τόνισαν πως ο κ. Μπόμπολας θέλει να «πετάξει» από πάνω του τις ευθύνες, εμφανιζόμενος ως Πόντιος Πιλάτος.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, αυτοί που πληρώνουν την ασυνεννοησία των μετόχων είναι οι περίπου 500 εργαζόμενοι στο Mega που παραμένουν απλήρωτοι και ουδείς γνωρίζει εάν και πότε θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Και για όλη αυτή την  τραγική κατάσταση φυσικά δεν φέρει καμία ευθύνη η κυβέρνηση, όσοι και αν κάποιοι θέλουν να περάσουν αυτό το μήνυμα στον κόσμο. Το Mega έμεινε εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες γιατί ο φάκελός του ήταν ελλιπής.

Με τα δάνεια σε καθυστέρηση να «πνίγουν» την Τηλέτυπος και τους εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι επί ένα τρίμηνο πως ήταν δυνατό η εταιρεία να λάβει τραπεζική αλλά και ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα; Και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κατέβαλαν ορισμένοι να θολώσουν το τοπίο, οι επίσημες ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και η διαφάνεια με την οποία διεξάγεται ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες αποκάλυψαν την αλήθεια. Πώς ο φάκελος που κατέθεσε η Τηλέτυπος δεν ήταν ολοκληρωμένος και υπήρχαν κενά.

Τι μέλει γενέσθαι όμως με το Mega; Πλέον φαντάζει μονόδρομος ο περαιτέρω μαρασμός του και ο «ξαφνικός» του θάνατος. Και τι θα γίνει με τους εργαζομένους; Σε αυτό το ερώτημα πρέπει και έχουν την ηθική υποχρέωση να απαντήσουν οι βασικοί μέτοχοι του καναλιού. Αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν υψηλά δάνεια από τις τράπεζες, τα οποία ποτέ δεν αποπλήρωσαν. Για να μην αναφερθούμε στα 500.000 ευρώ ετησίως που αμείβονταν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, με κάποιους από αυτούς να ασκούν σκληρή κριτική τώρα στην κυβέρνηση για την κατάσταση του Mega και όχι βεβαίως στους μετόχους. Πάντως η πλειοψηφία των εργαζομένων αλλά και η κοινωνία έχει κατανοήσει πλήρως ποιοι ευθύνονται για την παρακμή του Μεγάλου Καναλιού. Η σπέκουλα των τελευταίων μηνών δεν έπιασε τόπο... Επιτέλους ας αναλάβουν οι βασικοί μέτοχοι της Τηλέτυπος της ευθύνες τους...